2024. április 26., péntek
VÍZILABDA

Lefújták az utánpótlástornákat

A Szerbiai Vízilabda-szövetség (VSS) a klubok képviselőivel együtt néhány héttel ezelőtt ugyan úgy döntött, engedélyezi az utánpótlás-bajnokságok lebonyolítását, a napokban viszont lefújtak minden selejtezőt. Előbb a belgrádi, majd a vajdasági regionális szövetség is jelezte, a koronavírus-járvány újabb fellángolásának következtében nem kívánják megrendezni a kvalifikációs tornákat. A Belgrádi Vízilabda-szövetség (VSB) közleményében többek között arra hivatkozik, hogy tudomásuk szerint a Partizan fiókcsapatának, a Banjica együttesének játékosai között már így is van fertőzött, és nem szeretnének kockáztatni. Az utóbbi hírt hivatalosan ugyan még nem erősítették meg, ám a Banjica már a rajt előtt jelezte, az előzetes tervekkel ellentétben nem kíván részt venni az U19-es selejtező tornán.

Azt egyelőre nem tudni, az utánpótlásra vonatkozó döntés miként befolyásolja majd a Zentát is érintő II. liga megrendezésének sorsát.

Savić jól van

Dejan Savić, a szerb válogatott múlt héten koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált szövetségi kapitánya továbbra is házi karanténban van, jól érzi magát, és változatlanul tünetmentes.

Szerencsére kiválóan vagyok, semmi jel nem utal a betegségre, viszont unatkozom a négy fal között, lassan múlik az idő, nehezen találok hasznos elfoglaltságot. A következő teszt július 5-én esedékes, bízom benne, hogy akkor végre magam mögött hagyhatom ezt az egészet” – nyilatkozta a szakvezető.