2024. április 27., szombat
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Tökéletes mesterhármas

Cornelius ritka bravúrt hajtott végre (Fotó: Beta/AP)

Cornelius ritka bravúrt hajtott végre (Fotó: Beta/AP)

2015-ben még a Serie D-ben szerepelt, most pedig Európa-ligát érő helyekért küzd a Parma együttese. Az olasz élvonalbeli bajnokság 27. fordulójában a sárga-kékek idegenben 4:1-re diadalmaskodtak a Genoa felett. A vendégek dán csatára, Cornelius ráadásul tökéletes mesterhármast szerzett: jobb és bal lábbal, valamint fejjel is bevette a hazaiak kapuját, úgy, hogy közben más játékos nem szerzett gólt. A Verona óriási helyzeteket puskázott el a Napoli vendéglátójaként. Gattuso legénysége kihasználta ezeket a lehetőségeket, 2:0-val elhozták a három pontot Észak-Olaszországból.

Angliában a Leicester nem bírt el a Brightonnal, Mourinho Tottenhamje pedig egy kis segítséggel ugyan, de győzelmet könyvelt el a West Ham ellen. A Spurs egyelőre tartja a lépést a Wolverhamptonnal és a Manchester Uniteddel az El-pozícióért folytatott harcban, a West Ham pedig egyre nagyobb bajban van a kiesést illetően.

Spanyolországban az Atlético és a Barcelona is kínkeservesen nyert. A Matracosok a Levante vendégeként az első félidőben kotorták be a játékszert a hálóba, Simeone gárdája ezt követően már nem tudott eredményes lenni. A katalánok hazai pályán a 71. minutumban döntötték el a betömörülő bilbaói Athletic elleni derbit. A mindent eldöntő találatot Rakitić lőtte, de a címvédőt ezúttal a fiatal cserék mentették meg.

Angol bajnokság, a 31, forduló: Leicester–Brighton 0:0, Tottenham–West Ham 2:0. Az élcsoport: Liverpool (–1) 83, Manchester City (–1) 63, Leicester 57 pont stb.

Spanyol bajnokság, a 31. forduló: Levante–Atlético 0:1, Valladolid–Getafe 1:1, Barcelona–Athletic 1:0. Az élcsoport: Barcelona 68, Real Madrid (–1) 65, Atlético 55 pont stb.

Olasz bajnokság, a 27. forduló: Verona–Napoli 0:2, SPAL–Cagliari 0:1, Genoa–Parma 1:4, Torino–Udinese 1:0. Az élcsoport: Juventus 66, Lazio (–1) 62, Inter (–1) 57 pont stb.