2024. április 27., szombat

Indul a strandszezon

Megnyílt a fürdő Bácskossuthfalván és Pacséron

A koronavírus okozta rendkívüli helyzet miatt az elmúlt hónapokban nem fogadhattak látogatókat a vendéglátóipari létesítmények és a termálvizes gyógyfürdők sem. A strandszezon kezdetére azonban feloldódtak a korlátozások, ezért hétfő óta már várja vendégeit a pacséri gyógyfürdő, és habár az időjárás eddig nem kedvezett, kedden hivatalosan is megnyílt a bácskossuthfalvi Rekreációs Központ.

A pacséri termálfürdőben a június 15-én zárult három hónapos kényszerszünetet felújítások végzésére használták ki – tudtuk meg Szabolcski Szabolcstól, a falu tanácselnökétől, aki elárulta azt is, hogy már hetekkel ezelőtt vidékről is nagyon sokan érdeklődtek a fürdő megnyitásával kapcsolatban.

- Nagyobb kapacitásúra cseréltük ki a meleg vizes pumpát, illetve új csövekkel vezetjük le a vizet a fürdőbe a kútból. Mivel a kültéri tavunk vízfelülete nagyobb, ezért az időjárási változások valamilyen formában ez után is befolyásolják majd a hőmérsékletét. Ezt azok, akik úszni is jönnek, nem nagyon bánják, akik viszont a meleg víz miatt érkeznek hozzánk, ők továbbra is a beltéri medencéink mellett teszik le a voksukat. Emellett kívül és belül teljesen befestettük a fürdő épületeit, 50 százalékkal megnöveltük a kültéri öltözőink számát, és új napozóágyakat vásároltunk, a régieket pedig újrafestettük – összegezte az elmúlt hetek történéseit Szabolcski Szabolcs, majd arra is kitért, hogy a napokban történt nyitás miben módosítja a korábban megszokott működési feltételeket.

- A hivatalos szervek által előirányozott biztonsági előírásokkal összhangban a fürdőben dolgozók védőfelszerelést, maszkot és kesztyűt viselnek. Félóránként a forgalmasabb helyeket felmossák, fertőtlenítik. A konyhánk csak kültéren üzemel – tudtuk meg a tanácselnöktől.

A 10 órai nyitástól számított belépőjegy továbbra is 300 dinárba kerül, a helyiek pedig 200 dinárért tudnak fürdeni, a gyermekbelépőjegy 200 dinár, a helybeli gyerekeknek 100 dinár. Továbbra is érvényben van a közkedvelt kedvezményes, féláras belépőjegy az utolsó két órára, vagyis 17.30 és a záróra, 19.30 óra között.

BÁCSKOSSUTHFALVA A KÁNIKULÁRA VÁR

Hivatalosan kedden nyílt meg a Rekreációs Központ a fürdőzők számára, de a Medárd-nap utáni esőzések miatt a vendégáradatra még várnia kell az üzemeltetőnek. Kucor Róbert, a REKI igazgatója elmondta, hogy az idei nyárra kisebb változásokat iktattak be, őszre pedig megkezdődnek a negyedik, 130 cm-es mélységű medence építkezési munkálatai.

- Pénteken reggel a nagy medence vízhőmérséklete 22 Celsius-fok körül volt, a wellnessmedence vize lassan melegszik, már 25 fokos, a gyermekmedence pedig 24 fokos volt pénteken, a reggeli órákban. Az alapanyagok piaci drágulása miatt kénytelenek voltunk minimálisan emelni a Lacikonyha árain, ez azt jelenti, hogy például az a sima lángos, amely eddig 50 dinár ba kerólt, most 60 dinár – tudtuk meg az igazgatótól, aki szót ejtett a belépőjegyekről is.

A vírushelyzetre való tekintettel, illetve arra az esetre, ha ismét korlátozásokat vezetnének be, az idén nem forgalmaznak idénybelépőket és családi jegyeket sem, csak napi jegyeket. A felnőtt belépőjegy 300 dinárba kerül, a gyermekjegy 150, a falubeli felnőttek 150 dinárért tudnak megmártózni, a gyerekek pedig 100-ért. 

- A koronavírus okozta rendkívüli helyzet nekünk sem tette könnyűvé a strandszezon kezdetét, több korszerűsítési tervünket húzta keresztül. Például szerettük volna a lacikonyhánk kínálatát egytálétellel bővíteni már az idénynyitásra, sajnos ez még nem jön össze, mert az elkészítéséhez elengedhetetlen eszközök nem érkeztek meg idejében. Amennyiben megkapjuk őket, bécsi szeletet sült krumplival, és marhapaprikást savanyúsággal kínálunk a menüben – hallhattuk Kucor Róberttől, aki elárulta, hogy az idén is szeretnék megszervezni a környéken nagy népszerűségnek örvendő úszóiskolát, s ezzel kapcsolatban  folyamatban vannak az egyeztetések.