2024. április 27., szombat

A legjobbak fogadása

Növekedett a színkitűnő végzősök száma Kishegyes községben

A kishegyesi önkormányzat vezetősége fogadta a község színkitűnő tanulóit és szüleiket. Az önkormányzat részéről jelen volt Marko Lazić, Kishegyes község polgármestere, Kerekes Zoltán alpolgármester, Szűgyi István, a községi képviselő-testület elnöke és Kovács Károly, a polgármester ifjúsági ügyekkel megbízott segédje. A legjobb tanulók az idén táblagépet kaptak ajándékba, és az önkormányzat szerény keretek között megvendégelte őket.

Fotó: Lakatos János

Fotó: Lakatos János

Az idén a község három iskolájában 19 diák végezte el a tanulmányait színkitűnő eredménnyel és kapott Vuk-diplomát – mondta el lapunknak Kovács Károly.

– A színkitűnő tanulók közül három bácsfeketehegyi, három szeghegyi és 13 kishegyesi. A generáció diákjai Bácsfeketehegyen Anja Martinović és Vajda Noa Pálma lett, Szeghegyen pedig Milica Popivoda. A kishegyesi iskola egyelőre titokban tartotta, hogy ki lett a generáció diákja, ez majd csak a ballagáson fog kiderülni. A megkezdett hagyományt folytatva a diákok egy-egy táblagépet kaptak. Ennek nagy hasznát fogják venni középiskolai tanulmányaik során – számolt be Kovács.

Tavalyhoz képest az idén három Vuk-diplomással több van – mondta el lapunknak Kerekes Zoltán. – Ez azt bizonyítja, hogy okos gyerekek vannak a községben, akiket megfelelően nevelnek a tanáraik és a szüleik. Ezzel az eredménnyel nyomot hagytak maguk után, és tökéletes 8 év áll mögöttük, amit valahol jegyeznek. Nagyon büszkék vagyunk ezekre a gyerekekre, és hozzájuk szólva arra kértem őket, hogy ők is legyenek büszkék rá, hogy ilyen eredményt értek el – fogalmazott az alpolgármester.