2024. április 19., péntek
VÁLASZTÁSOK 2020

Tisza-parti beruházás

Több mint hárommillió dinár a magyarkanizsai medence melletti terület rendezésére

Valamivel több, mint hárommillió dinárt fordítanak Magyarkanizsán arra, hogy a medence melletti terület is hozzájáruljon a fürdőzők kényelméhez és komfortérzetéhez.

Fotó: Jenei Klementina

Fotó: Jenei Klementina

Az idegenforgalmi minisztérium hárommillió dináros támogatásához az önkormányzat is hozzátett, hogy a medence melletti pihenőhelyen új alapzat és padok, valamint a szokványostól eltérő árnyékoló napvitorlák tegyék szebbé és célszerűbbé a környezetet. A munkálatokat már megkezdték, ahogy hétfőn látni lehetett. Kövesdi János, a településrendezési közvállalat igazgatója elmondta, hogy a múlt hét óta dolgoznak azon, hogy szebbé váljon a helyiek és a jövőbeli idelátogatók, akár turisták számára a közvetlenül a Tisza szomszédságában lévő terület.

– Új asztalokat és padokat építünk majd be, de ezt megelőzően egy új platót fogunk itt kialakítani a régi, elavult helyén. A platót gránitkockákkal burkoljuk, és a padok, asztalok melletti árnyékolást fémcsövekre helyezett árnyékolók biztosítják, amelyek annyiban térnek el a szokványostól, hogy háromszög alakúak lesznek – magyarázta Kövesdi János.

A munkálatokat megtekintette Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester is, aki mandátuma alatt nagy hangsúlyt fektet az idegenforgalom fejlesztésére, így a Tisza-part és a medence melletti rész használhatóbbá és csinosabbá tétele is szerves részét képezi a megvalósítandó terveinek.

Javában folynak a munkálatok a medence mellett (Jenei Klementina felvétele)

Javában folynak a munkálatok a medence mellett (Jenei Klementina felvétele)

– Az elmúlt években nagyon sokat foglalkoztunk azzal, hogy úgy alakítsuk ki a Tisza-parti infrastruktúrát, hogy az főleg a táborozóknak és a lelátogató helyi és hazai turistáknak megfeleljen. A medence melletti részt is meg kellett újítani, ahol egykor diszkókat tartottak, főleg a fiatalok vették igénybe, és ezt a fényét szeretnénk visszahozni egy kicsit, amennyiben ez lehetséges. Ehhez modernizálni kell ezt a területet is, már csak azért is, mert ez az a rész, ahol megpihennek fürdőzés után, vagy éppen itt felügyelnek a medencében pancsoló gyerekekre. A cél ezzel is az, hogy modern és fiatalos képet alakítsunk ki a Tisza-parton. Bízom benne, hogy a kellemes, hűvös részen a fiatalok is megtalálják hétvégén és esténként a maguk helyét itt, a vendéglátóipari egységek tövében. A tervünk, hogy a Tisza-part környékét mindig rendezett állapotban tartsuk, és a vízi turizmus egyik vajdasági, Tiszához köthető központja legyen – mondta a polgármester.

A medence megnyitását éppen a hétfői napra tervezték, ám a kedvezőtlen, borongós időjárás miatt még nincsenek fürdőzők. A vírushelyzet miatti csúszás a közbeszerzésre is hatással volt, így két-három hét múlva lesz kész a teljes terület.