2024. április 25., csütörtök
ZOMBORI SEVERTRANS

Eredménytelen egyeztetés

Tegnapi lapszámunkban beszámoltunk arról, hogy a zombori utas- és teherforgalmi vállalat állandó munkaviszonyban lévő dolgozóinak egy része az önkormányzat épülete előtt követelte a Severtrans igazgatónőjének távozását a vállalat éléről. Az alkalmazottak szerint az igazgatónő a cégvezetéssel együtt lejáratta a vállalatot bel- és külföldön egyaránt, nem fizeti ki a béreket, folyamatos mobbingnak és hátrányos megkülönböztetésnek teszi ki a foglalkoztatottakat, ráadásul a cégre nézve előnytelen együttműködési megállapodást kötött a Branko Vukobratović vezette belgrádi Rico Training Centre céggel, aminek azonnali fölbontását követelik az elégedetlen dolgozók.

Követeléseik listáját a polgármesterhelyettes, Antonio Ratković vette át, aki ígéretet tett, hogy az önkormányzat képviselői mielőbb tárgyalnak Snežana Cico igazgatónővel és a Gazdasági Minisztériummal.

Dušanka Golubović polgármester asszony összehozott egy megbeszélést az igazgatónő és az alkalmazottak közt, amin viszont a dolgozók elmondása szerint ő maga nem vett részt. Az egyeztetés furcsa eredményre vezetett: az igazgatónő megígérte, hogy mindent elintéz, ám nincsen szándékában lemondani, noha ez az alkalmazottak elsődleges követelése.

Az egyeztetés egy részén jelen volt Branko Vukobratović is, akiről az alkalmazottak tudni szeretnék, hogy belgrádi cégével együtt milyen szerepe van a Severtransban. A két vállalat közti szerződésbe nem nyertek betekintést, de az igazgatónő megígérte, hogy ma választ ad a dolgozók követelésére. A mobbingra és a hátrányos megkülönböztetésre vonatkozó vádakat viszont már az egyeztető összejövetelen visszautasította.

A Severtrans dolgozói egyébként máig adtak határidőt a cégvezetésnek a követeléseik teljesítésére, különben hétfőtől sztrájkba lépnek.