2024. április 27., szombat
A BELÜGYMINISZÉRIUM ÉS A RENDŐRSÉG NAPJA

Ötezer fővel bővült a rendőrállomány

A mai nap kiváló arra, hogy ünnepeljük a rendőrség szemmel látható fejlődését – üzente a szerb államfő, Aleksandar Vučić a Szerbia Palota előtti téren megszervezett rendezvényen, ahol megünnepelték a belügyminisztérium és a rendőrség napját. Vučić megköszönte a belügyi szervek dolgozóinak az áldozatos munkájukat, és jelezte, hogy folytatódni fog a felszerelésbe, a fegyverekbe és mindenekelőtt az emberkbe való beruházás.

Mint mondta, rövid idő alatt 5000 emberrel bővítették a rendőrállományt, 700 új gépkocsit, négy helikoptert vásároltak, és újabb három leszállítását várják. Az új egyenruhákkal és felszereléssel, a 40 százalékkal magasabb bérezéssel, új lakásépítési projektumokkal erősítik a rendőrséget.

Külön köszönetet mondott a belügy kiképzésen levő fiataljainak, akik a koronavírus-járvány idején hihetetlen fegyelmezettségről és felelősségről tettek tanúbizonyságot, és június 7-én, a belügyminisztérium és a rendőrség napján kiváló felkészültségüket is bemutatták a különféle harci ügyességekben. Az eseményt a Szerbiai RTV élőben közvetítette.

A rendőrség napja alkalmából Aleksandar Vučić elnök, Nebojša Stefanović belügyminiszter és Vladimir Rebić rendőrigazgató érmeket nyújtottak át azoknak a rendőröknek, akik kimagasló teljesítményt nyújtottak.