2024. április 27., szombat
NBA

Folytatás huszonkét csapattal

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) illetékesei elkészítették a hivatalos terveket a szezon folytatására, amelyek szerint 22, már rájátszást érő helyen levő vagy oda eséllyel pályázó csapattal menne tovább a liga. A nyugati főcsoportban a legjobb nyolcas – LA Lakers, LA Clippers, Denver, Utah, Oklahoma City, Houston, Dallas, Memphis – kiegészül a Portland, New Orleans, Phoenix, Sacramento és a San Antonio együttesével, míg a keleti főcsoport első nyolcasához – Milwaukee, Toronto, Boston, Miami, Indiana, Philadelphia, Brooklyn, Orlando – a Washington csatlakozik.
Minden gárda nyolc „alapszakasz-mérkőzést” játszik majd az orlandói Disney Worldben. Amennyiben ezután a kilencedik helyezett legfeljebb négy vereséggel van lemaradva az aktuálisan nyolcadik helyezettől, a két fél egy két győzelemig tartó párharcban csap össze a playoffért. Nyugaton jelenleg a kritikus pozícióért a Memphis néggyel kevesebb vereséggel előzi meg a Portlandet, keleten a Washingtonnak öt vesztes találkozó a lemaradása az Orlando mögött. A bajnokságot július 31. és október 12. között bonyolítanák le.

EURÓPA

A Partizan ma dönt

Újabb erős Eurokupa-csapat, a török Tofas hagyta ott az Euroliga cég által dirigált sorozatot, és igazolt át a nemzetközi szövetség (FIBA) első vonalának számító Bajnokok Ligájába. A bursai gárda rövid idő alatt már a negyedik a sorban, amely otthagyta az egyelőre erősebbnek tartott viadalt, néhány hete a litván Rytas, a spanyol Bilbao és a török Darüşşafaka tette meg ugyanezt. A döntéshez minden bizonnyal hozzájárult az Euroliga határozata a szezon törléséről, amely súlyosan érintette az Eurokupa negyeddöntőjéig jutó csapatot. A Bajnokok Ligája a Partizan és más balkáni klubok számára is kiküldte a meghívóját, a belgrádiak klubelnöke, Ostoja Mijailović a hírek szerint ma jelenti be, melyik sorozatban kezdik a következő idényt.