2024. április 24., szerda
NAGYBECSKEREK

Épül a második Lidl

Eddig Belgrádban, Újvidéken, Kragujevacon és Pancsován volt egynél több kiskereskedelmi üzlethelyisége a német illetőségű Lidl üzletláncnak, hamarosan azonban Nagybecskerek is csatlakozik ezekhez a városokhoz, hiszen a Baglyas lakótelep végén, az Aviv Park bevásárlóközponttal átellenben épül a második Lidl épülete.

Azt állítják a hozzáértők, ha a német vállalat felbecsülése szerint szükség van az üzletlánc bővítésére egy városban, akkor az azt jelenti, hogy egy jó befektetési helynek számít, illetve, hogy a fejlődés útján halad a település.

Természetesen az új kereskedelmi üzlet nemcsak a beruházás terén jelentős, hanem az új munkahelyek tekintetében is fontos, hiszen már az építkezésen is számos városi alkalmazottal végeztetik a munkát, utána pedig, amint felépül, és üzembe helyezik a boltot, mintegy 40 nagybecskereki kaphat állást. Ez arra mutat – hangoztatják a város illetékesei –, hogy a kívülállók hogyan tekintenek Nagybecskerek városára, mennyi kiaknázásra váró lehetőséget fedeznek fel benne. A Baglyas lakótelep környéke teljesen új „életet” kapott mintegy hét évvel ezelőtt, amikor az Aviv Parkot építeni kezdték, illetve öt éve, amikor átadták rendeltetésének, immár három alkalommal is bővítették a bevásárlóközpontot, az új Lidl üzlettel pedig csak kiegészül a kínálat.

Az új Lidl üzlete hasonló lesz, mint az autóbusz-állomás melletti létesítmény, amely a város másik végén található, 2500 négyzetméteren készül mintegy 1400 négyzetméternyi üzletrészleggel, de ugyanakkor a bevásárlók részére 120 parkolóhelyet is terveznek.

Az építkezés a tervek szerint halad, és minden bizonnyal augusztus végéig befejeződik, de megtörténhet, hogy egy kis tolódás is lesz, hiszen a rendkívüli állapot idején az építkezést vezetők a munkaidőt kénytelenek voltak a kijárási tilalomhoz igazítani.