2024. április 27., szombat

A Stan felújítja a gépparkját

A „főállásban” lakás- és épületkarbantartással foglalkozó közvállalat öt személygépkocsit és öt pickup járművet vásárol

A cég vezetősége versenypályázatot írt ki a személygépkocsik beszerzésére. A versenypályázati dokumentációból kiderül, hogy a beszerzés összértéke 5,5 millió dinár, azaz 1,1 millió dinár járművenként. A költségeket az újvidéki önkormányzat befektetési programjának keretében térítik meg.

Ótos András illusztrációja

Ótos András illusztrációja

A Stan olyan fehér színű személygépkocsikat szeretne vásárolni, amelyeknek öt sebességű váltójuk és 45 kW teljesítményű motorjuk van. A versenypályázat feltételei között szerepel az is, hogy a használt személygépkocsik legfeljebb 10 évesek lehetnek és meg kell felelniük az Euro–6 szabványnak. Ezenkívül a személygépkocsik motorjának teljesítménye nem haladhatja meg az 1000 köbcentit.

A versenypályázatban foglalt előírások szerint a nyertes pályázó a szerződés aláírása után legkésőbb 150 nap után köteles átadni a járműveket – olvasható a 021.rs honlapján. A járművekre a jótállási időszak négy év vagy 120.000 kilométer.

A Stan közvállalat a személygépkocsik vásárlásán kívül pickupokra is igényt tart, az idei költségvetésből 5 pickupot, azaz szervizeléshez használható járműveket szereznek be. Erre a célra a városi költségvetésből 5 millió dinárt irányoztak elő.