2024. április 26., péntek
TÖRÖKBECSE

Szennyvízhálózat és aszfaltút épül

Törökbecsén, a Jovan Jovanović Zmaj utcában a múlt héten – a helybeliek kezdeményezésére – megkezdték a szennyvízhálózat kiépítését. A munkálatokat egy hónapon belül szeretné elvégezni a Komunalac közvállalat. A 350 méter hosszú hálózatra 3,9 millió dinárt áldoz az önkormányzat. A utca lakói több mint 20 éve várnak erre a beruházásra. Ha elkészül vele a kivitelező, csaknem 30 háztartás csatlakozhat a rendszerhez.

A város szélén lévő Jaša Ignjatović utca lakóinak is van okuk örülni, ennek az utcának a kiaszfaltozása az egyik legnagyobb beruházása a törökbecsei helyi közösségnek; 383 méter hosszan az újvidéki Graditelj végzi az aszfaltozást, a munkálatok 8,3 millió dinárt tesznek ki (áfa nélkül).

A helyi közösség a Tisza-partról is gondot visel: miután a városi kikötőben elvégezték az iszaptalanítást, egy 500 ezer dinár értékű, helyi járulékból vásárolt mólót helyeztek ki a fürdőzőknek, és sor kerül a szabadtéri bútorok cseréjére is.

Miroslav Macura, a helyi közösség titkára emlékeztetett arra, hogy azok a csónak-, illetve tutajtulajdonosok, akik még nem egyenlítették ki a tavalyi tartozásukat, június 1-jéig megtehetik. Ha ezt elmulasztják, megvonják tőlük a kikötés jogát.