2024. április 27., szombat

Újra nyitva!

Ismét nyitva az újvidéki Promenada - Újra várja vásárlóit a Nejlonpiac

Ismét nyitva a Promenada

A Promenada üzletközpont tegnaptól ismét nyitva áll a vásárlók előtt. Az üzlethelyiségek többsége is kinyitott, az alkalmazottak pedig többnyire maszkot és védőkesztyűt viselnek. A bejáraton felhívás található a látogatók számára, hogy tartsák be az egymás közötti távolságot és hogy viseljenek védőfelszerelést.

Ismét megnyílt Újvidék legnagyobb plázája, a benn dolgozók tiszteletben tartják a járványvédelmi előírásokat (Dávid Csilla felvétele)

Ismét megnyílt Újvidék legnagyobb plázája, a benn dolgozók tiszteletben tartják a járványvédelmi előírásokat (Dávid Csilla felvétele)

Az üzletközpont igazgatósága nem adott ki semmilyen közleményt arra vonatkozóan, hogy mikor várható a nyitás, ugyanakkor arról sem adtak hírt, hogy időközben megszerezték e a szükséges engedélyeket. A 021.rs hírportál a kiadott engedélyek adatbázisában kutatva nem találta a Promenada számára kiadott dokumentumokat. A talajvíz elleni és a tűzvédelmi intézkedések elvégzésére a legutolsó határidő már április 1-jén lejárt. Miután a járvány miatt bevezetett szigorításokat megszüntették, és az üzletközpontok május 8-ától ismét megkezdhették a munkát, a Promenada zárva maradt mindenféle közlemény vagy magyarázat nélkül. Az üzletközpont 2018 végére már szinte teljesen elkészült, ekkor a kivitelező úgy döntött, hogy a talajvíz elleni védelmi intézkedések olcsóbb változatát választja, azonban ez a megoldás előnytelennek bizonyult a városnak ezen részén, amely egykor mocsaras terület volt. A kivitelező tűzvédelmi engedélyt sem kapott, a Promenada csupán ideiglenes engedéllyel működhetett egy évig, de ez sem bizonyult elegendőnek és így hosszabbításra került sor.

Már a múlt hétvégén is hatalmas tömeg gyűlt össze az újvidéki nejlon piacon (Ótos András felvétele)

Már a múlt hétvégén is hatalmas tömeg gyűlt össze az újvidéki nejlon piacon (Ótos András felvétele)

Ma és holnap újra várja vásárlóit a Nejlonpiac

Már a múlt hétvégén is hatalmas tömeg gyűlt össze itt, volt, aki szájmaszkot viselt, a vásárlók többsége azonban ugyanúgy viselkedett, mint a járvány előtti időszakban. Tolongás, hangzavar és emberszag – szinte semmi sem változott. A piac működtetői a Temerini útra néző középső, kis bejáratot „elővigyázatossági intézkedésként” bezárták, ami azt eredményezte, hogy a másik két bejárat forgalma megnövekedett. A rendszeres árusok többsége megjelent, a néhány maszkos vásárlótól eltekintve valóban úgy tűnik, mintha rendkívüli állapotot – amely az óvintézkedések tekintetében még mindig tart – soha nem is vezették volna be.