2024. május 11., szombat
KORONAVÍRUS SZERBIÁBAN

Nem volt elhunyt az elmúlt 24 órában

A vírus leginkább a munkaközösségeket támadja

Az elmúlt 24 órában 3644 személyt teszteltek 67 személynél mutatták ki a Sars-Cov-2 vírus jelenlétét. Az elmúlt napon nem volt olyan beteg, aki belehalt a fertőzés szövődményeibe.

A szakértői nyilatkozatok arra engednek következtetni, hogy a koronavírus-járvány csillapodott, de továbbra is számolni kell helyi gócpontok kialakulásával – derül ki a Szerbiai Rádió és Televízió beszámolójából.

Jellemzően a különböző munkaközösségeket érinti a vírusfertőzés fellángolása. Egyik ezek közül a zaječari színház kollektívája, ahol 14 személy fertőződött meg, szerencsére senkinél sem mutatkoztak komolyabb tünetek.

Nagyobb számban fertőződtek meg a smederevói (Szendrő) Kaizen textilipari vállalat dolgozói, akik kórházi kezelésre szorulnak. A munkások közül ötvenen még várnak a koronavírus-teszt eredményeire.

Srđa Janković immunológus úgy nyilatkozott, a járványhelyzet kedvező, de az egy napra jutó fertőzések száma még mindig magas. Reményének adott hangot, hogy a nyár folyamán nullára csökken az újonnan jegyzett fertőzöttek száma.

Jelenleg az országban 658 koronavírusos beteget kezelnek kórházban, közülük 12-en  még mindig lélegeztetőgép segítségére szorulnak. 5857 olyan személyt jegyeztek, aki kigyógyult a Covid-19 betegségből.