2024. április 26., péntek

Tanévzárás biztonságosan

A diákoknak még lehetőségük lesz arra, hogy javítsanak az év végi osztályzataikon

Május végén befejeződik a távoktatás, a diákoknak azonban még lehetőségük lesz javítani az év végi jegyeiken, eközben pedig a végzősöknek érettségi vizsgákat kell tenniük.

Az iskoláknak foganatosítaniuk kell a megfelelő óvintézkedéseket (Herédi Krisztián felvétele)

Az iskoláknak foganatosítaniuk kell a megfelelő óvintézkedéseket (Herédi Krisztián felvétele)

Az iskoláknak foganatosítaniuk kell a megfelelő óvintézkedéseket, hiszen a koronavírus-járvány még nem múlt el teljesen. Ujházi Éva, a Zentai Gimnázium igazgatója elmondta, hogy a hatezer négyzetméteres, három középiskolának otthont adó épületben június 1-jétől megindulnak olyan, az oktatáshoz köthető tevékenységek, amelyek nem a tanítást ölelik fel.

– A három iskolának külön-külön kell biztosítania ezeket a tevékenységeket. Igazgatói döntés alapján a június 1-je és 21-e közötti időszakra felosztottuk az épületet, így mindhárom iskola saját szintet és bejáratot fog használni. Az érettségit mindhárom iskolának az épületben kell lebonyolítania olyan módon, hogy egyszerre ne tartózkodjanak bent a negyedikesek a többi tanulóval. Mivel az oktatás március 16-a óta online formában történik, a gyerekeknek lehetőséget biztosít a törvény az év végi jegyeik javítására. A tanároktól konzultációt kérhetnek, illetve olyan lehetőséget, amikor szóban, személyesen tudnak felelni – emelte ki az igazgató, aki elmondta, hogy a nyolcadikosok kisérettségijeinek javításához jó internetkapcsolatra és a biztonságos távolság betartásához elegendő helyre van szükség, ezért ez is a gimnázium épületében valósul majd meg, és hozzátette, hogy maga a tesztírás nem, csak a javítás fog náluk zajlani.