2024. április 27., szombat

Az elmaradt rendezvények bepótolhatók

Elmaradtak a Topolyai Tájház rendezvényei – Beszélgetés Sihelnik Ágnessel, a tájház vezetőjével

A nyári táborok, a kézműves foglalkozások, a farsangi és számos más kulturális rendezvény helyszíne a topolyai Tájház udvara. A rendkívüli állapot bevezetése miatt a rendezvények lemondására, illetve azok elnapolására került sor – viszont a rendkívüli állapot felfüggesztésének függvényében, a topolyai Tájház vezetője, Sihelnik Ágnes derűlátóan tekint a jövőbe.

- A nyár folyamán megrendezésre kerülnek a tervezett rendezvények?

– A rendkívüli állapot bevezetése miatt a tájház hagyományos évadnyitója, a Szent György-nap megünneplése elmaradt, viszont nem zárjuk ki annak a lehetőségét sem, hogy ezt a rendezvényt a közeljövőben bepótoljuk. Mi abban bízunk, hogy a jövő hónapban már meg tudjuk tartani a tervezett rendezvényeinket, tehát elsőként a Szent Iván-napot, amelyet június huszadikán ünneplünk. Ez egy szintén hagyományos és közkedvelt rendezvényünk, minden korosztály tekintetében, valamint a nyáron megrendezésre kerülő programjainkat is tető alá hozhatjuk. Minden rendezvényünket, amennyiben a jövőben is lesznek előírások, a rendezvényekre vonatkozó szabályokkal összhangban szervezzük meg.

– Fogad-e látogatókat a tájház?

Jelenleg a beltér meszelése folyik a tájházban (Sihelnik Ágnes felvétele)

Jelenleg a beltér meszelése folyik a tájházban (Sihelnik Ágnes felvétele)

– Látogatók tekintetében elmondhatom, hogy a rendkívüli állapot bevezetése miatt a hónapokkal korábban bejelentkezett két kirándulócsoport lemondta a látogatást. Azonban bízom benne, hogy a jövőben, amint akadálymentes lesz a határok átlépése, a látogatók ismét megérkeznek majd a tájházba. A látogatások az előírt egészségügyi szabályokkal összhangban történnek majd. Természetesen, ez nem történik meg egyik pillanatról a másikra, és az úgynevezett üres időt most karbantartási munkálatokkal töltöm ki – mondta el Sihelnik Ágnes, a Tájház vezetője, majd hozzátette, hogy a tájházban kisebb-nagyobb javítási munkálatok folynak, jelenleg a beltér meszelése van folyamatban.

Nyitókép: Jelenleg a beltér meszelése folyik a tájházban (Sihelnik Ágnes felvétele)