2024. április 27., szombat
VÍZILABDA

Mitrović marad Budapesten

Branislav Mitrović, a szerb vízilabda-válogatott kapusa Budapesten marad, az OSC után a Vasasban folytatja pályafutását – a napokban egy éves szerződést írt alá a piros-kékekkel.

Mitrović azután hagyta el az OSC-t, hogy a csapat főszponzora közölte, a következő idénytől már a Vasast kívánja támogatni. Az újbudaiak így szélnek eresztették a „nagyokat” és bejelentették, a jövőben csakis magyar játékosokra kívánnak alapozni. A szerbek kulcsembere 2010 óta szerepel a magyar bajnokságban, az OSC-t megelőzően a Ferencváros, a Debrecen és az Eger színeiben ugrott medencébe.

Folytatnák a Szuperligát

A Szerb Vízilabda-szövetség elöljárói kedden a hazai Szuperliga képviselőivel a bajnokság esetleges folytatásáról tárgyaltak a szervezet belgrádi székházában. A felek arra az álláspontra jutottak, hogy amint lehet, szeretnének mérkőzéseket játszani és befejezni a ligát. Az elkövetkező hetekben dől el, hogy az eredeti kiírás, vagy esetleg más lebonyolítási rendszer szerint folytatnák a már megkezdett bajnokságot. A megbeszélésen az utánpótlás is szóba került, a résztvevők mind egyetértettek abban, hogy ha a helyzet kedvezően alakul és az egészségügyi előírások is lehetővé teszik, akkor nem zárkóznak el a korosztályos bajnokságok lebonyolításától sem.

Teljes kerettel készülhetnek a magyarok

Május 18-ától, azaz hétfőtől a teljes, kibővített magyar válogatott-keret Märcz Tamás rendelkezésére áll majd. A szövetségi kapitány az M1-nek elmondta, az elmúlt hetekben csak azok a játékosok edzhettek a Császár-Komjádi uszodában, akik a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorításoknak köszönhetően március óta nem voltak vízben, a jövő héttől azonban már teljes létszámmal, együtt készülhet az egész csapat. A közös felkészülés a tervek szerint június 1-jéig tart.