2024. április 27., szombat

Négyszázezer üdülési utalványt osztanak szét

A Szerbiai Posta kirendeltségeiben tegnap óta jelentkezhetnek azok, akik az idén az államtól igényelhető, 5000 dinár értékű üdülési utalvánnyal szeretnének nyaralni, pihenni az ország valamely pontján. Ezúttal 400 000 vouchert osztanak szét, ezeket az idén november 20-áig lehet felhasználni.

(Fotó: Ótos András)

(Fotó: Ótos András)

A vonatkozó rendelet módosításával az eddigi gyakorlattól eltérően most már Belgrád és Újvidék területén is felhasználhatók az utalványok. Mielőtt a Postán jelentkeznének a voucherekért, le kell foglalniuk a szállást valamelyik üdülőközpontban, az erről szóló bizonylatra szükség van az üdüléstámogatás igénylésekor. Az egyetemisták, a nyugdíjasok és azok a dolgozók jogosultak, akiknek a havi fizetése nem haladja meg a 70 000 dinárt. Az egyetemi hallgatók nem használhatják fel a vouchert sem szülőhelyükön, sem abban a városban, amelyben tanulmányaikat folytatják.

Az év elején, a járványhelyzet beállta előtt már 160 000 utalványt átvettek a polgárok, de mivel ebben a szituációban zömmel itthon fognak nyaralni az emberek, az illetékes minisztérium úgy döntött, hogy további 400 000 utalvánnyal könnyíti meg a lakosságnak a szerbiai üdülést. Eddig 1500 vendéglátóipari létesítményben fogadták az utalványokat, de Rasim Ljajić szakminiszter szerint ez a szám jelentősen növekedni fog.