2024. április 26., péntek

Újra működik a személyes ügyintézés

Visszatért a megszokott ügyfélfogadási rend a Prosperitati Alapítvány irodáiban

Hétfőtől újra a megszokott munkaidőben fogadják az ügyfeleket a Prosperitati Alapítvány munkatársai. Az online ügyfélfogadás mellett ismét lehetővé válik a dokumentumok papíralapú benyújtása és a személyes ügyintézés is – áll az alapítvány közleményében. A területi irodák munkatársai munkanapokon 9:00 és 15:00 óra között telefonon és e-mailben is elérhetők. Tegnaptól már lehetőség van sorszám igénylésére is: ezt továbbra is a PIT online rendszeren keresztül kérhetik az érdekeltek.

Juhász Bálint ügyvezető szerint a Prosperitati Alapítvány a rendkívüli állapotban is végezte tevékenységeit: a kifizetéseket és az elszámolásokat is kezelni tudták, de 58 online pályázat is beérkezett az alapítvány március végén zárult pályázatára. A vajdasági magyar vállalkozók többsége az ipari innováció bevezetése, a technológiai felszereltségi szint és a termelési kapacitás növelése céljából pályázott: a kiírásokra több mint negyvenen adtak át kérelmet. Emellett szálláshelyek fejlesztésére és létesítésére, illetve egyéb turisztikai fejlesztésekre is lehetett pályázni – ismertette korábban a kiírások iránti érdeklődést Juhász Bálint. Az ügyvezető kiemelte, hogy az online pályázati anyaghoz tartozó papíralapú, kötelezően benyújtandó mellékleteket immár személyesen is át lehet adni a Prosperitati Alapítvány irodáiban.

Az alapítvány munkatársai arra kérik az ügyfeleket, hogy továbbra is legyenek elővigyázatosak és tartsák be a szükséges óvintézkedéseket. A személyes ügyintézés alkalmával ugyanis be kell tartani a szerb kormány javaslatait, amelyek a társadalmi távolságtartás mellett elrendelik a maszk és a kesztyű használatát is.

A vajdasági gazdaságfejlesztési program négy éve zajlik Magyarország Kormányának támogatásával. Összesen 8 pályázati körben eddig 48 pályázatot hirdetett meg a Prosperitati Alapítvány. Ezeken összesen több mint 14 ezren vettek részt, s közülük több mint 12,5 ezren nyertek is. A vissza nem térítendő támogatások összértéke meghaladja a 17 milliárd dinárt.