2024. április 27., szombat
NYUGAT-BÁCSKA

Koronavírus-tesztek Zomborban is

Kedden tartotta meg a zombori városi tanács a 201. ülését. A tanácskozás napirendje öt pontból állt, a gyűlést Dušanka Golubović Zombor polgármestere vezette.

(Illusztráció: pixabay.com)

(Illusztráció: pixabay.com)

Miloš Kosanović, csonoplyai származású labdarúgó 9 ezer eurót adományozott Zombor városának és szülőfalujának. A sportoló ezzel az összeggel szeretné támogatni az orvosi intézményéket a SARS-CoV–2 járvány elleni küzdelemben. A városi végrehajtó tanács döntésének értelmében ezt a juttatást az egészségügyi hiányeszközökre kell fordítani. Az illetményből két intézménynek kell beruháznia orvosi felszerelésbe, a Dr. Radivoj Simonović Általános Kórháznak és a Đorđe Lazić Zombor Egészségügyi Központnak. Ebből az adományból természetesen Csonoplya község is részesül. A falu önkormányzatnak segélycsomagok biztosítását és kiszállítását kell szavatolnia a társadalmilag kiszolgáltatott és nehéz sorsú lakosok számára.

A Zombori Közegészségügyi Intézet az elmúlt napokban megkapta a felsőbb intézmények jóváhagyását a koronavírus-tesztek elvégzéséhez. A tesztelési folyamat felgyorsítása érdekében a városi tanács támogatta az ehhez szükséges újabb beruházást is. 3 668 343,12 dináros pénzösszeg odaítélését hagyta jóvá a Zombori Közegészségügyi Intézetnek a tesztelési folyamat felgyorsításához szükséges berendezés beszerezéséhez. Ennek segítségével, nemcsak a mintavétel ideje és az eredmények feldolgozásához szükséges idő csökken, hanem a vizsgálatokat végző személy megfertőződésének esélye is redukálódik.