2024. április 27., szombat

Szombat helyett csütörtökön lesz piac

Újraindul az élet a községben

A hétvégi kijárási tilalom miatt szombat helyett csütörtökön lesz nagypiac Óbecsén – közölte a Komunalac Közvállalat. Mivel csütörtökönként az újfaluban is szokott piac lenni, sok eladónak döntenie kell majd, hogy melyiken fogja inkább értékesíteni a portékáját.

Az óbecsei önkormányzat elég jól teljesített, de még sok lehetősége van a javulásra (Fehér Rózsa felvétele)

Az óbecsei önkormányzat épülete (Fehér Rózsa felvétele)

A járványhelyzet miatt az óbecsei nagypiacra csak a Svetozar Marković utca felől lehet majd belépni, a kijárat pedig a Zöldfás utcára lesz. Mind az eladóknak, mind a vásárlóknak maszkot és kesztyűt kell viselniük, és be kell tartaniuk az előírt távolságot. A piacot és a pultokat a piac után fertőtleníteni fogják.

A község többi piaca a megszokott napokon várja a vásárlókat.

Ismét fizetni kell a parkolásért

A rendkívüli intézkedések egyike volt az is Óbecsén, hogy az elmúlt hetekben nem kellett fizetni a parkolásért. Ezen a téren az élet most már visszatért a rendes kerékvágásba: tegnaptól már nem lehet ingyenesen parkolni a kijelölt fizetős parkolóhelyeken.

Könyvkölcsönzés csak hétfőtől

A Kulturális és Tájékoztatási Minisztérium javaslata szerint múlt szerdától – a szükséges óvintézkedések betartása mellett – ismét megnyithattak a könyvtárak. Az óbecsei Népkönyvtárban, valamint annak bácsföldvári és péterrévei részlegeiben hétfőtől (május 4-étől) várják a látogatókat.