2024. április 27., szombat

A palicsi wellnessközpont építése nem állt le

A palicsi wellnessközpont kiépítésének munkálatai a rendkívüli állapot ellenére nem álltak le, viszont a kivitelezés több nehézségbe is ütközött. Az építkezésre kedden kilátogatott Bogdan Laban, Szabadka Város polgármestere, aki szerkesztőségünkbe eljuttatott nyilatkozatában többek között azt is kifejtette, hogy a munkálatok a tervezett ütemben haladnak, azok első fázisa lezárult, és jelenleg a második fázis aktivitásai vannak folyamatban.

A palicsi wellnessközpont és akvapark építési munkálatai a 2018-as ünnepélyes alapkőletétellel vették kezdetüket. Az új létesítmény a férfistrand mögötti területen, a korábbi gyógyfürdő helyén helyezkedik el, és a település turisztikai kínálatát hivatott gazdagítani. A munkálatokat kedden Bogdan Laban mellett megtekintette Nebojša Daraboš, a Palics Park Kft. igazgatója, valamint Danilo Bojović, a kivitelezési munkálatokkal megbízott újvidéki Gemax Gradnja Kft. tulajdonosa.

– Tisztában vagyunk azzal, hogy kétszeres felelősséggel bírunk, és hogy két fronton harcolunk. Egyrészt a polgárok egészségének megőrzéséért és az életükért küzdünk, másrészt a gazdaság megmentésén és a munkahelyek megőrzéséért dolgozunk. Ilyen hozzáállástól vezérelve és a biztonsági előírásokat betartva a legfontosabb projektumaink megvalósítása nem állt le. A palicsi wellnessközpont Szabadka egyik legnagyobb beruházása, amely rendkívül nagy jelentőséggel bír az egész régió gazdaságára, különösen most, amikor a járványhelyzet megtorpanásra késztette az egész gazdaságot – fogalmazott Bogdan Laban.

A polgármester elmondása szerint a második fázis befejeztével tulajdonképpen a létesítmény teljes egészében elkészül. A második fázis költségei 660 millió dinárt tesznek ki, amivel a beruházás összköltsége meghaladja az egymilliárd dinárt. Itt jegyezzük meg, hogy a beruházás városi, tartományi, valamint köztársasági eszközökből valósul meg.

A második szakaszban a már meglévő termálvizes medence mellé egy épületet, valamint egy rekreációs medencét építenek. Emellett egy újabb csúszdatoronnyal rendelkező medence is létesül a már az első fázisban elkészült csúszda mellett. Nebojša Daraboš elmondása szerint a wellnessközpontnak 3000 négyzetméternyi fedett területe lesz, míg a nyitott része 28 500 négyzetméternyi területet foglal magában.

Danilo Bojović felszólalásában kiemelte, hogy a megnehezített körülmények ellenére igyekeztek a lehető legjobban elvégezni a munkát.

– A járványhelyzet, és az ezt kísérő korlátozások miatt bizonyos alapanyagokhoz nem tudtunk hozzájutni, de sikerült befejeznünk a szennyvízcsatorna-hálózatot, csakúgy mint a teljes vízellátórendszert, valamint a hidroizolációs csövek is a helyükre kerültek. Elmondhatjuk, hogy az alapok lassan elkészülnek. Bízunk abban, hogy az építési területekre vonatkozó előírások betartása mellett a közeljövőben növelni tudjuk az aktivitások intenzitását – mondta Danilo Bojović.