2024. április 27., szombat

Újvidék fellélegzik

Enyhítik a szigorításokat a tartományi székvárosban – Újraindul a tömegközlekedés és az óvodákat is megnyitják

Csökkent az Újvidéki Vásár területén tartózkodó, enyhe tüneteket mutató vagy tünetmentes koronavírussal fertőzöttek száma – közölte Miloš Vučević, Újvidék polgármestere. A vásár egyes számú csarnokában lévő ideiglenes kórházban 60 százalékkal kevesebb a páciens, mint az előző tíz napon.

Lassan megtelhet élettel a sugárút (Szeli Balázs felvétele)

Lassan megtelhet élettel a sugárút (Szeli Balázs felvétele)

A polgármester szerint stabilizálódott a helyzet a tartományi székvárosban, így hamarosan enyhítenek a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorú intézkedéseken. Az óvodák már megkapták a rendeletet, hogy készítsék elő az intézményeket a gyerekek fogadására. A részleges megnyitására várhatóan május 11-én, vagy május 18-án kell számítani – mondta a polgármester.

A tömegközlekedést megfelelő védőintézkedésekkel indítják újra. A megfizettetés elektronikus úton történik majd, az utasoknak kötelezően viselniük kell maszkot és kesztyűt, és csak megfelelő távolságra ülhetnek majd le, illetve állhatnak egymástól az autóbuszokon. Azt azonban még nem tudni, mikor indulhat meg ismét a tömegközlekedés.

Az is bizonytalan, hogy hogyan alakul a parkok, a strandok és más közterületek használata. Ezekről még korai beszélni – tette hozzá Miloš Vučević.