2024. április 27., szombat

A szükségállapot alatt 20 személy vesztette életét a közutakon

Ha kevés jármű van az utcákon, a szabályokat akkor is be kell tartani

Március 15-e, a szükségállapot bevezetése óta Szerbiában 20 személy vesztette életét, 540-en pedig megsérültek a közutakon elszenvedett balesetben – jelentette ki Damir Okanović, a közlekedésbiztonsági bizottság tagja.

Fotó: Pixabay

Fotó: Pixabay

– A mozgáskorlátozás ellenére vannak emberek, akik elképesztően felelőtlenek, és másokra nézve is veszélyesen viselkednek. Olyan közúti baleseteket jegyeztünk fel az elmúlt hetekben, melyek előidézői ittas állapotban ültek kormánykerék elé, vagy vezetői jogosítvány nélkül ültek gépkocsiba, akár kijárási tilalom idején is – részletezte Okanović.

A Tanjugnak nyilatkozva felszólította a közlekedés résztvevőit, hogy ne tévessze meg őket az, hogy kisebb a forgalom. Ebből kifolyólag gyorsabban vezetnek, piros lámpán megállás nélkül áthajtanak, nem kapcsolják be a biztonsági övüket. A közlekedési szabályok továbbra is érvényesek, ezeket akkor is be kell tartani, ha kevés jármű van az utcákon, mondta. Emlékeztetett, hogy a közlekedési rendőrség továbbra is munkában van, az ellenőrzések folyamatosak, még akkor is, ha szükségállapot van érvényben.