2024. április 27., szombat

Serie A – csoportokkal?

Mindenképp be szeretné fejezni az olasz bajnokságot Gabriele Gravina, az olasz szövetség elnöke. A vezető a Repubblica lapnak adott nyilatkozatában kifejtette, akkor is végig szeretné vinni a félbeszakadt szezont a rend helyreálltakor, ha ez több hónapos csúszással járna. A naptári torlódás megoldását az jelentené, ha a következő, névlegesen 2020/21-es idényt 2021 elején, mindössze öt hónap alatt játszanák le, rendhagyó módon. „Több terv is fekszik az asztalon. Alkothatunk például két vagy több csoportot, ami után rájátszással döntenék el a csapatok a bajnoki cím sorsát. Ezek kivételes, egy szezonra vonatozó változtatások lennének. A jövő nyárra halasztott Eb köt minket, és a többi bajnokságra is figyelünk” – fogalmazott.

A Kanári-szigetek lesz a főváros?

Újabb lépést tett a Kanári-szigetek afelé, hogy sportközponttá váljon a járvány idején. Korábban a Spanyol Labdarúgó-szövetségnek tettek ajánlatot arra, hogy ott fejezzék be a bajnokságot, a játékosokat pedig a helyi hotelekben szállásolják el. Legutóbb a Gran Canaria első ligás kosárcsapat jelentkezett be az ACB-liga vezetőségénél azzal a tervvel, hogy a hátralévő fordulókat az ő arénájukban játsszák le. A döntést a 20-ára tervezett ülésen hozzák meg, annyi biztos, hogy az egészségügyi szempontokkal összhangban lenne, ha egy szigeten játszanák le a mérkőzéseket.

Házi őrizet luxushotelben

Egy asuncióni luxushotelben tölti házi őrizetét a brazilok korábbi futballsztárja, Ronaldinho és testvére, akiket március elején vettek őrizetbe Paraguayban, és a múlt héten hagyhatták el a börtönt óvadék fejében. A 40 éves aranylabdás exfutballista és fivére, Roberto Assis a Palmaroga Hotelben bérel egy lakosztályt, amely 350 dollárba kerül éjszakánként, s hogy edzésben maradjanak, a vezetőség a rendelkezésükre bocsátotta a 15×30 méteres báltermet, itt tudnak a labdával gyakorolni. Látogatókat ugyanakkor a járvány miatt nem fogadhatnak. A szálloda menedzsere szerint Ronaldinhónak jót tesz az ott-tartózkodás: amikor egy hete megérkezett, nagyon stresszesnek tűnt, időközben azonban már ismét mosolygóssá vált…