2024. április 26., péntek
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Retrográd bolygók, avagy a múlt követelményei

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.

– Üdvözletem, elkészítette a horoszkópokat, amelyeket megrendeltem?

– Természetesen. Ahogyan megbeszéltük, ez nem egy egyszerű élethoroszkóp, hanem itt kimondottan csak a retrográd bolygókra figyelünk, s azokat „gyógyítjuk”.

– Igen, mivel észrevettem, hogy a sokat hangoztatott retrográd Merkúr igen erős hatással van rám. Mit is jelent pontosan ez a kifejezés, hogy retrográd bolygó?

– Azt jelenti, hogy valamelyik bolygó látszólag hátrafelé halad. A Napon és a Holdon kívül (melyeket a horoszkópban bolygóként emlegetünk) minden bolygó végezhet retrográd mozgást. A Földről nézve tűnik úgy, mintha visszafelé mozogna egy bolygó. Legelőször meg kell állapítani, hogy melyek a retrográd bolygók valakinek a horoszkópjában, s már a bolygó megmondja, hogy mit kell megismételni a múlt életekből, s tanulni belőlük. Ezenkívül azt is meg kell néznünk, hogy melyik horoszkópházat uralja a retrográd bolygó, s melyik horoszkópházban van az illető bolygó. Az a dolog a múltban megtörtént, s most is problémát hoz, sőt ebben az életben akár többször is megismétlődik a probléma, ha nem váltunk nézőpontot, ha nem teszünk érte, ha nem értjük meg. A hátráló bolygók mindenkor nézőpontváltásra tanítanak. Azt jelzi a retrográd bolygó, hogy kapcsolódni kell a múlt befejezetlen karmájához, amit ebben az életben kell lezárni.

– Mindig rosszat hoz?

– Nem, vannak esetek, amikor jót hoz, ha sok jó fényszöge van. Akkor most ismét azt cselekszünk, amit a múltban, amit akkor esetleg nem tudtunk befejezni, lehet ez például egy hajlam fejlesztése, de jutalmat is kaphatunk, ha megtesszük, amit kell. A múltbéli tapasztalatokat ebben az életben más szinten éljük meg, de fel kell ismernünk a korábbi működését, amely kihatással van a mostani életre. Ha figyelmen kívül hagyjuk, akadályoztatás, frusztráció és kényszer formájában jelez a tudat. Nézzük tehát, az ön képletében a Merkúr retrográd mozgást végez, korábbi életeiben visszaélhetett a tudással, az információval. Kárt okozott a szavaival, lehetett ravasz, szélhámos, kereskedő, hazudozó. Lehetett nagyot mondó, aki elferdítette a valóságot, döntéseiben a saját érdekeit nézte, kihasznált másokat. Ezért most önnek hazudnak, ígérgetnek valótlanokat, átverik önt. Ezért most valamit újra és újra ismétel, és ugyanabban a helyzetben, ugyanabban a konfliktusban találja magát, majd a reményteljes előrehaladások után az élet újra visszaküldi önt a kiindulási ponthoz. A múltban olyan élete volt, ahol a gyerekkel nem törődött, nem bánt vele jól, vagy nem vállalta fel. Valószínűleg most is problémája lesz a gyerekkel, apasággal kapcsolatban, nem is egyszer.

– Hm... elváltam, a gyereket a párom nemigen engedte hozzám. Újra házasságot kötöttem olyannal, akinek a gyerekét örökbe fogadtam, lett közös gyerekünk is. Az újabb válás után lemondtam az örökbe fogadott gyerekről, a közös pedig megharagudott rám, nem jár hozzám. Sokan átvertek, hazudtak nekem, én pedig, hogy őszinte legyek, olyan helyzetben hazudok, amikor nem merem megmondani az igazat, amikor esetleg szomorúságot okoznék az igazsággal.

– Erre a dologra a Merkúr bolygó yantrát küldök, védelmi mantrával, s bizonyos feladatai lesznek szerdánként. Ezenkívül beprogramozott kristályt vagy mágnest fog a napfonat csakránál tartani, amíg erre a csakrára meditál, ezt is szerdánként. Most pedig nézzük, szülei horoszkópjából, hogy miért váltak el, s esküdtek meg ismét. Az anyuka horoszkópjában a Vénusz retrográd, mely olyan karmára utal, amikor nem tudott szeretni, áldozatot hozni, többnek, szebbnek, jobbnak mutatta magát. Mivel a Vénusz a hetedik ház, a házasság házának uralkodója, ez most is megjelent, nem tudta kimutatni szeretetét. A Mars ott van mellette, ezért elvált, ám mivel a Vénusz retrográd, ismét házasságot köt, ugyanezzel az emberrel, mivel ez a Vénusz összeköttetésben áll a Holddal a hetedik horoszkópházból. Apukája horoszkópjában két bolygónak van retrográd mozgása, az egyik a hetedik ház uralkodója, a másik a hetedik házban van. Ez már magában meghozza a kétszeri házasságot ugyanazzal a személlyel, függetlenül attól, hogy melyik bolygóról van szó. A konfliktusok valószínűleg megmaradtak, mivel ők valószínűleg nem volnának hajlandóak mantrázni meg hasonló rítust tenni, egy benti bagua tükör, speciális jelekkel sokat segítene nekik.

– Nagyszerű, ezt is majd kérem, mivel a konfliktusok mindennaposak náluk. Most pedig mondja el, hogy a mostani párom horoszkópjában van-e retrográd bolygó a házassággal kapcsolatban? Együtt élünk, lesz-e esküvő?

– A párja horoszkópjában az Uránusz retrográd, s pont a horoszkóp hetedik házában van, amely a komoly párkapcsolatot, együttélést, házasságot jelenti. Mindig három dolgot kell találnunk, ami egy bolygónak a jelképe. Az Uránusz jelképei a szabadság, függetlenség, a különlegesség, a lázadás, olyan személyeket mutat, akik elváltak vagy özvegyek, más vallásúak, más közegből jöttek, kitűnnek a tömegből. Nos, a párja Uránuszának csak rossz fényszöge van, méghozzá a Vénusszal, ez már magában arra utal, hogy a párjának az első házassága megszakad. Ilyen esetekben maga a házasság váratlanul, gyorsan jön, olyan párral, akinek már van gyermeke, elvált vagy özvegy, s a házasság tele van konfliktussal. Ami a párja második házasságát vagy élettársi kapcsolatát illeti, itt igyekezni kell, hogy meglegyen a három dolog, tehát ön elvált, ez az egyik, ön más vallású, más tájszólással beszél, munkája olyan, hogy különleges, kitűnik a közegből. Ez mind nagyon jó erre a szimbolikára, s az is jó lenne, ha nem egy megszokott, tradicionális, unalmas keretek közt élnének, ahogyan mások, hanem sokat mennének ide-oda, utaznának, néha, pár napra külön lennének, akár munka, akár bármi más miatt. Ha ez így lesz, akkor együtt maradnak, mert a szimbolika ki lesz töltve. Mivel az Uránusz lázad minden tradicionális dolog ellen, szereti a szabadságot, függetlenséget, semmiképpen sem ajánlatos az esküvő. Ha az meglenne, elkezdődnének a problémák, mert a bolygó követeléseinek ellentétében cselekednének, s így aktiválnák a bolygó rossz jelentéseit, a szakítást, a stresszt s a váratlan problémákat. Még rosszabb lett volna párja élete, ha semmilyen szimbolikája nem lett volna az Uránusznak, tehát ha egyszerű párja lett volna, aki előtte nem volt házas, ha ön sem lenne elvált stb. Tartsák be, amit mondtam, tehát élhetnek együtt élettársi kapcsolatban, de esküvő ne legyen! A rossz bolygóállás miatt mégis kell néhány védelem, tükör és bolygó yantra, ami megold mindent. Sok sikert!