2024. május 8., szerda

Lelki segély időseknek

A szabadkai Gerontológiai Központban lakók és a gerontológiai klubok tagjai ezentúl személyes találkozás helyett internetes kapcsolat segítségével kaphatnak pszichológiai támogatást. A 2012-ben létrehozott lelkisegély-nyújtási lehetőséget korábban több százan vették igénybe, a jelenlegi uralkodó állapotok miatt pedig különösen fontos a mentális egészség megőrzése. A Gerontológiai Központ a rendkívüli állapot bevezetését követően is meg szeretné őrizni az eddigi felhasználók és más idős polgárok egészségét, ezért a tagságtól függetlenül mindenki számára elérhetővé tették szolgáltatásukat.

A lelkisegély-szolgáltatás eddig a kertvárosi gerontológiai klub tagjainak állt a rendelkezésére, a jelenlegi helyzetre való tekintettel azonban most bárki igénybe veheti, akinek tanácsra, lelki támaszra van szüksége a koronavírus-járvány miatti elszigetelt életmód következtében. Az Egy hívás mindent megváltoztat nevet viselő segítségnyújtás által a szépkorú lakosok pszichológussal beszélgethetnek a virtuális térben, melybe a család más tagjai is bekapcsolódhatnak, amennyiben arra szükség mutatkozik. A központ két szakembert biztosít a feladat megvalósítására, és továbbiak jelentkezését várják.

A pszichológussal történő ingyenes beszélgetéshez az idős polgárok telefonon vagy e-mailen keresztül foglalhatnak időpontot 8 és 14 óra között. A kommunikáció a Whatsapp, a Viber és a ZOOM mobilalkalmazáson keresztül zajlik. A foglalásokat a 062/294-058-as telefonszámra, illetve a klubkertvaros@ gmail.com címre várják.