2024. április 26., péntek

Ünnepi hangulat nélkül

Nagy a forgalom az élelmiszerüzletekben
A Korzó csütörtök délelőtt (Fotó: Patyi Szilárd)

A Korzó csütörtök délelőtt (Fotó: Patyi Szilárd)

Pénteken 17 órától kijárási tilalom lép életbe, amely egészen hétfő 5 óráig fog tartani. Így az idei húsvéti ünnepeket mindenki kénytelen otthon tölteni. Szentmiséket, istentiszteleteket csak a különböző médiafelületeken lehet figyelemmel kísérni, míg a nagyobb családi összejövetelek elmaradnak. Elmondható, hogy ezen a nagyhéten nem volt érezhető a városban az ünnepi hangulat. Csak az élelmiszerüzletekben tapasztalható nagyobb forgalom árulkodott arról, hogy húsvét közeledik. Nagyobb volt a kereslet a tojás, a kötözött sonka, a kolbász és egyéb hústermékek iránt. A nagyobb roham mégis inkább csütörtökön volt érezhető, miután megtörtént a hétvégi kijárási tilalom bejelentése. Így a polgárok igyekeztek beszerezni az alapvető élelmiszereket a hosszú hétvégére. Talán csak a Tejpiac körül járva érezhettük, hogy ünnep közeledik, ugyanis néhány bátrabb árus barkát kínált a vásárlóknak. Bár Szabadka Város Válságkezelő Törzskara parancsban megtiltotta a parkok, gyermek- és rekreációs játszóterek használatát Szabadka Város területén, a kellemes tavaszi időben látni lehetett néhány polgárt a padokon ülni vagy sétálni a parkokban. A héten intenzíven folytak a zöld szökőkút építési munkálatai is. Munkagépekkel dolgoztak a helyszínen. Egyre jobban körvonalazódni látszik az új szökőkút új formája.

Tovább folytatódnak a zöld szökőkút építési munkálatai (Fotó: Patyi Szilárd)

Tovább folytatódnak a zöld szökőkút építési munkálatai (Fotó: Patyi Szilárd)

A www.covid19.data.gov.rs szerdai adatai szerint Szabadkán a karanténban lévők száma 1460. Ez azt jelenti, hogy a karanténban lévők száma csökkent városunkban, ugyanis ez a szám kedden még 1468, hétfőn pedig 1472 volt. Szabadka a honlapon található lista szerint a karanténban lévők számát tekintve az ország városai közül jelenleg a kilencedik helyen áll.

(Fotó: Patyi Szilárd)

(Fotó: Patyi Szilárd)

A Szabadkai Városi Közigazgatás a húsvéti ünnepek idején, pontosabban mától keddig, illetve április 17-től 21-ig nem fogad hívásokat a 024/626-136-os telefonszámon. Kérnek minden 65 évesnél idősebb lakost, hogy az élelmiszerek és gyógyszerek beszerzéséhez forduljanak a Vöröskereszthez, és jelentsék be szükségleteiket az ünnepi munkaszüneti napok idejére. A Vöröskereszt ezeken a napokon ügyeletet tart.

A szép időben nem voltak üresek a parkok (Fotó: Patyi Szilárd)

A szép időben nem voltak üresek a parkok (Fotó: Patyi Szilárd)

A koronavírusos fertőzés gyanújával kapcsolatban a város polgárai a helyi Közegészségügyi Intézet 024/571-333-as és 064/1009-276-os telefonszámán kaphatnak szakszerű és ellenőrzött információkat.