2024. április 27., szombat
KORONAVÍRUS SZERBIÁBAN

Karanténlista

Mit vigyen magával a beteg?

Az egészségügyi minisztérium értesítést jelentetett meg a www.covid19.rs weboldalon azok számára, akiket karanténba helyeznek a Belgrádi Vásár csarnokaiban. A koronavírus-fertőzöttek számára listát állítottak össze mindarról, amiket kötelezően magukkal kell vinniük a karanténba. 

Eszerint a pácienseknek orvosi papírjaikkal, gyógyszereikkel kell érkezniük, és ajánlatos, ha higiéniai eszközöket, pizsamát, papucsot, sportcipőt, két darab sportruházatot, törölközőt, fürdőköpenyt, műanyag poharat, vécépapírt, papír törlőkendőt, ágyhuzatot, párnát, takarót is visznek magukkal. Telefonjukat, fülhallgatójukat, laptopjukat és táblagépüket is magukkal vihetik, mert az egész vásár területén jó az internetelérhetőség, minden szoba saját áramellátó csatlakozóval rendelkezik. 

Felhívják a figyelmet, hogy a vásár csarnokaiban az egészségügyi dolgozók állandó felügyeletet tartanak, megfelelő felszereléssel rendelkeznek, valamint a betegeknek pszichológiai/pszichiátriai segítség is a rendelkezésükre áll. Minden csarnokot fűtenek, és mindenkinek élelmet biztosítottak. Fürdésre is van lehetőség, és külön tusolókat és toaletteket is kihelyeztek. A betegek szabadon sétálhatnak a vásár csarnokaiban, azzal a meghagyással, hogy ezt visszafogottan tegyék. Televíziókat, könyveket, újságokat, társasjátékokat és számítógépeket is biztosítottak a pácienseknek.