2024. április 27., szombat
TEMERINI HELYZETKÉP

Átszervezték az egészségügyi ellátást

A temerini válságtörzs javaslatára a helyi egészségház a szükségállapothoz alkalmazkodva átszervezte az intézmény működését. A légzőszervi betegek számára elkülönített, új, ellátó egységet alakítottak ki az egészségház központi épületében az általános osztályon, ahol a nap minden órájában a 4. számú rendelőben fogadják a betegeket. A más megbetegedéssel orvosi ellátásra szorulókat tegnaptól két váltásban a telepi és a Staro Đurđevó-i orvosi rendelőkben fogadják.

Az egészségház központi épületében nyitott légzőszervi rendelő telefonszámai: 021/210-2231 és 062/508-223, a telepi rendelő telefonszáma 021/841-658, a Staro Đurđevó-i pedig 021/845-773.

Temerinben a polgárok egyelőre betartják a szükségállapot miatt elrendelteket, intézkedéseket. Az esti kijárási tilalom alatt senki sem tartózkodik az utcákon, leáll a gépkocsiforgalom is. Az ablakokból kinézve csupán kóbor kutyákat látni, úgy tűnik, kissé elszaporodtak, mivel szünetel a befogásuk. Az élelmiszerekkel való ellátás kielégítőnek mondható, az üzletek vezetői pedig tartják magukat a rendelethez, hogy csak meghatározott számú vásárló tartózkodhat a boltban. A karanténba szoruló, 65 éven felüliek közül, már sokan várják a vasárnapot, hogy a hajnali órákban ismét elmehessenek bevásárolni. Különösen azokat a dolgokat, amelyeket elfelejtettek, vagy nem tudtak másokkal megvásároltatni.

Az önkormányzat részéről létrehozott Hívóközpont igyekszik minél nagyobb segítséget nyújtani a koronavírus okozta helyzetben. Továbbra is arra kérik a polgárokat, hogy jelezzék, amennyiben egészségi problémáik vannak, vagy gondot okoz az élelmiszerek vagy a gyógyszerek beszerzése, és nincs kihez fordulniuk. Újabban, a bevásárlásban és gyógyszerkiváltásban segítő önkéntesek vállalták, hogy szükség esetén, az időseket egészségügyi- és laboratóriumi vizsgálatra is elszállítják. A Hívóközpont telefonszámai: 062/884-11-24, 062/884-11-25, 062/884-11-26, 021/883-181.

A válságtörzs rendeletére az Önkéntes Tűzoltó Egyesület fertőtleníti a középületeket (egészségházat, gyógyszertárakat, helyi közösségek épületeit, a községházát, az egyházi objektumokat, üzleteket, buszmegállókat, benzinkutakat) a község területén. A fertőtlenítést kötelesek mindennap elvégezni, akár többször is.