2024. április 27., szombat
KORONAVÍRUS – MAGYARORSZÁGI KÖRKÉP

Futóprogrammal a jó formáért

Farkas Dániel felsőhegyi labdarúgó beszámolója

A koronavírus-járvány mindenkit nehéz helyzet elé állít. Nemcsak fiatalt és időset, a tanárokat és diákokat, az újságírókat, de a sportolókat is. A Covid-19 még soha nem látott bonyodalmakat okoz a különféle sportágak képviselőinél. A Magyar Szó igyekszik felkutatni azokat a vajdasági és magyarországi sportolókat, akik profiként ténykednek idegenben.

Farkas Dániel felsőhegyi futballista már évek óta a Mezőkövesd csapatánál rúgja a bőrt. Az egyesület kiváló szezont fut az NB I.-ben, hiszen 25 lejátszott forduló után 13 győzelemmel, 6 döntetlennel és 6 vereséggel a listavezető és címvédő Ferencváros, valamint a Fehérvár mögött a harmadik pozíciót foglalja el. Könnyen lehet azonban, hogy a koronavírus-járvány a magyar élvonalt is teljesen átalakítja. A hirtelen jött szünetet március 16-án rendelte el a Magyar Labdarúgó-szövetség. Farkas elmondása szerint teljes a bizonytalanság az NB I.-ben, s egyelőre senki sem tudja, hogy a hátralévő nyolc fordulót mikor bonyolítják le. Dániel a koronavírus megjelenésekor a futball miatt Magyarországon tartózkodott, így az ottani helyzetről ő számolt be nekünk.

Szinte még tájékoztatást sem kaptunk, így gyakorlatilag semmit sem tudunk. A múlt héten már nem tartottunk közös edzéseket, viszont mivel nincs teljes kijárási tilalom, kaptunk egy futóprogramot. Ezt a tervek szerint elvégezzük, de más információm egyelőre nincs. A feleségemmel természetesen itt maradunk Magyarországon, s ahogyan lehetőségem van rá, teljesítem a klub által előírt edzéstervet” – nyilatkozta napilapunknak Farkas.

Ide kapcsolódó hír, hogy a szerződések terén – akárcsak a legnagyobb európai bajnokságokban – a magyar élvonalban is új helyzetet teremtett a koronavírus. A Hivatásos Labdarúgók Szervezetének főtitkára, dr. Horváth Gábor szerint a csapatkapitányok jelezték, a játékosok nyitottak a tárgyalásokra, hogy a klubokkal közösen viseljék a járvány gazdasági következményeit, ugyanakkor szervezett akciók keretén belül segítik az egészségügyi intézményeket is.