2024. április 26., péntek

Az ovisok tartalmas időtöltését szervezik

Online foglalkozások a topolyai Bambi óvónői vezetésével – Fertőtlenítették a község óvodáit

Az internetes felületen vezetett online foglalkozásokkal igyekszik lefoglalni a topolyai Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény az ovisait a koronavírus-járvány miatt elrendelt kényszerű szünet, illetve rendkívüli állapot idején.

Fényszárosi Fekete Tímea igazgatónő elmondta, hogy hétfő óta az iskolákban már alkalmazott módszerhez hasonlóan szeretnék tartalmasabbá tenni a gyerekek otthoni tartózkodását.

-Intézményünk valamennyi pedagógusa korábban is tartotta a kapcsolatot az internetes kommunikációs felületen a szülőkkel. Ezt most kiegészítik azzal, hogy a tanévre vonatkozó témákhoz köthető feladatokat küldenek a szülőkön keresztül a gyerekekhez. Mivel az időjárás megviccelt bennünket, erre a hétre a veteményeskert, illetve a tavasz lenne a témánk. Így ehhez kapcsolódó, az otthoni környezetben, a szülők közreműködésével is kivitelezhető munkafeladatokat közvetítünk a gyerekeknek. Az óvónők javaslatot tesznek, hogy a gyerekek rajzoljanak le valamit, tanuljanak meg egy néhány soros versikét, vagy hallgassanak végig egy-egy mesét. Az iskolaelőkészítőseink számára kötelező jellegűek ezek a feladatok, a kisovisaink feladatvégzését nem kérjük annyira szigorúan számon. A bölcsiseknek, illetve a szülőknek fejlesztő mozgásgyakorlatokról küldenek az óvónők javaslatokat, mint ahogy a kézügyességet fejlesztő kézműves foglalkozásokról is kapnak példákat a szülők – tudtuk meg az igazgatónőtől, aki elmondta azt is, hogy az ovisoktól a pénteki nap folyamán várják majd a beszámolókat a munkálkodásukról. A szülőkkel történő napi kapcsolattartást, a munka menetét, és az eredményét folyamatosan jeleznie kell a Bambinak is a zombori székhelyű körzeti iskolaigazgatóságnak.

– Egyébként hétfőn fertőtlenítést végeztek a Bambi mind a 13 objektumában. Az épületeink belső terének, valamennyi helyiségének fertőtlenítését egy szabadkai, erre szakosodott hivatásos cég végezte el. Zombornak kötelesek vagyunk beszámolni arról is, hogy hány gyermek és hány dolgozónk szenved valamilyen szezonális megbetegedésben. Azt mondhatom, hogy a kényszerszünet jó hatással van a gyerekek általános egészségi állapotára, hiszen előtte az intézményünk ovisai és dolgozói jelentősen nagy százaléka volt beteg, ez viszont mára teljesen normalizálódott – tette hozzá az igazgatónő, aki az áprilisra tervezett iratkozás menetéről szólva elmondta, hogy azt az általános helyzettől tették függővé.

– Egyelőre nem merünk jóslatokba bocsátkozni, hogy néhány hét múlva milyen állapotok uralkodnak majd. Akár az is megtörténhet, hogy az iratkozás határideje kitolódik, illetve segítségül hívjuk az internetes lehetőségeket. Persze tisztában vagyunk azzal, hogy több háztartásban nincsenek meg ehhez a feltételek, ezért egyelőre kivárjuk a következő hetek történéseit – ismertette Fényszárosi Fekete Tímea, a Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatónője.