2024. április 27., szombat

Cipőfertőtlenítés a küszöbön

A temerini önkormányzat válságtörzse szerdán, március 24-én elrendelte a jogi személyeknek, hogy ügyviteli objektumaik bejárata elé kötelesek lábbeli fertőtlenítésére szolgáló fertőtlenítőszerrel ellátott edényt kihelyezni. Ugyancsak rendeletet hozott a piacok és vásárok megtartásának betiltásáról mindaddig, amíg tart a rendkívüli állapot. Továbbá tilos az összes park és nyilvános terület szabadidős és sportolási tevékenységekre történő használata.

Fotó: Góbor Béla

Fotó: Góbor Béla

A válságtörzs javaslattal fordult a temerini egészségházhoz, hogy a légzőszervi betegeknek a rendelést a központi épületben szervezze meg, míg a telepi és a Staro Đurđevó-i orvosi rendelőben más betegségekkel fogadják a pácienseket. Elrendelte a községi tanácsnak, hogy biztosítson forrásokat az egészségháznak védőfelszerelés vásárlására. Javasolta, hogy a községi tanács biztosítson forrásokat humanitárius csomagok kiosztására is, mindazoknak a nyugdíjasoknak, akiknek havi ellátmánya nem éri el a 30 ezer dinárt. Ugyancsak javasolta, hogy a Veljko Vlahović óvodában ne kelljen a gyerekek után járulékot fizetni az oktatás megszűntének kezdetétől.

A válságtörzs rendeletére a temerini Önkéntes Tűzoltó Egyesület köteles fertőtleníteni a középületeket (egészségházat, gyógyszertárakat, helyi közösségek épületeit, a községházát, az egyházi objektumokat, üzleteket, buszmegállókat, benzinkutakat) a község területén. A fertőtlenítést kötelesek mindennap elvégezni, akár többször is.

A külső és belső területek fertőtlenítésére a szert a helyi közművállalat állítja elő és a Vöröskereszttel egyeztetve bocsájtja a tűzoltók, a helyi közösségek, a közintézmények és a gazdaság szubjektumainak rendelkezésére. A felsőbb utasításokkal összhangban az önkormányzat 3500 arcmaszkot és más hiányeszközt vásárol a tűzoltóságnak a fertőtlenítési feladatok elvégzésére.