2024. április 26., péntek

Egy nap alatt 160 panasz

A különféle árucikkek, valamint gyógyszeripari termék árának váratlan és oktalan emelése miatt egy nap alatt a polgárok 160 alkalommal emeltek panaszt.

Csupán egy nappal azután, hogy megalakították azt a kontakt központot, ahova telefonos úton lehet jelenteni a visszaéléseket, a polgárok máris szép számban jelentkeztek, legtöbb panasz az alapvető élelmiszercikkek és gyógyszeripari termékek árára vonatkozott.

Dragan Pušara, az államigazgatási és helyi önkormányzati minisztérium felügyelőségi egységének vezetője a Prva TV-nek elmondta, hogy emellett a polgárok arra is panaszkodnak, hogy a cégek nem szervezik meg kellőképp az utaztatásukat, vagy arra, hogy bejelentették a bércsökkentést, de voltak, akik  némely kiskereskedelmi bolt nyitvatartását kifogásolták.

Mint az interjúban elhangzott, legtöbb gyógszertár tartja magát a kormányrendelethez, legfeljebb 10 védőmaszkot ad egy vásárlónak, azt is maximum 120 dináros darabonkénti áron.

A polgárok és a gazdaság a felügyelőség honlapján: inspektor.gov.rs, vagy a 635-0322-es telefonszámon tehetnek panaszt. Egy telefonoperatőr segítségével kitöltenek egy ívet, amelyet eljuttatnak a felügyelőségnek.