2024. április 26., péntek

Korlátozzák az üzletek nyitvatartását

Ada községben megkezdték az ingyenes fertőtlenítőszer eljuttatását a háztartásokba

Ada község törzskara a szerb kormánynak a koronavírus-járvány visszaszorítására irányuló intézkedései alapján korlátozta a vendéglátóipari létesítmények munkaidejét.

A rendelet szerint ezentúl 19 óráig lehetnek nyitva a kávézók, az éttermek, a fogadóirodák, a cukrászdák és a hotelek (kivéve az elszállásolás). Az üzletek és a szolgáltatásokat végzők szintén 19 óráig dolgozhatnak az éjszakai kijárási tilalom miatt. Minden létesítményre láthatóan, az ajtóra ki kell helyezni, hogy egyszerre hány személy, illetve vásárló tartózkodhat az üzletben. Minden felsorolt létesítmény jogosult ingyenes fertőtlenítőszerre, hogy rendszeresen végezzék a helyiségeik fertőtlenítését. A szabadtéri piacok továbbra is a korábbi megszokott munkaidő szerint tartanak nyitva. A községi törzskar továbbá elrendelte minden gazdasági alanynak, hogy a gazdasági kamarának eljuttatott névsorban szereplő személyek listáját, akiknek a munkájuk miatt 20 óra után kell közlekedniük, mindennap 19 óráig juttassák el az adai rendőrállomásra is mindaddig, amíg meg nem hozzák a mozgáskorlátozást feloldó külön engedélyek kiadására vonatkozó végzéseket. A tehergépjármű-vezetők, a mozdonyvezetők, valamint a pilóták fel vannak mentve a mozgáskorlátozás alól.

Ada község területén megkezdték az ingyenes fertőtlenítőszer eljuttatását a háztartásokba, és a község törzskara megköszönte minden lakosnak a hozzájárulást, akik részt vettek az üres műanyag flakonok gyűjtésében. Emellett bejelentették, hogy Ada község önkormányzata 10 000 darab 5 literes flakont szerzett be, amelyeket a fertőtlenítőszer könnyebb és gyorsabb elosztására használnak fel. Az elkövetkező napokban minden községbeli háztartás és gazdasági alany ingyenesen megkapja az említett szert a használati utasítással. A községi törzskar felkéri a felhasználókat, hogy az üres flakonokat vigyék vissza a gyűjtőhelyekre, és dobják fel a pótkocsira az újbóli felhasználás céljából. A gyűjtőpontok listája: Ada – Halász József utca kezdete, a Szőlőskert és Đuro Đaković utca kereszteződése, a Trgopromet üzlet parkolója, a Gomex üzlet parkolója, a katolikus templom melletti parkoló, a Moša Pijade és a Kossuth Lajos utca kereszteződése, a Becsei út és Nenad Dudvarski utca kereszteződése; Mohol – a település központja, az Invalid és JNH utcánál lévő buszmegálló, a Svetozar Miletić és a Tito marsall utca kereszteződése, a Svetozar Miletić és a Đuro Đaković utca kereszteződése, a Đuro Daničić és a Svetozar Marković utca kereszteződése, a JNH és a Masaryk utca kereszteződése (Orlovacsa előtt); Törökfalu, Völgypart és Valkaisor központja.