2024. április 26., péntek

Új munkarend szerint dolgoznak

Ada község területén egyelőre nem jegyeztek koronavírusos megbetegedést

Az Adai Egészségház a rendkívüli állapottal és az időskorúak kijárási tilalmával összhangban új munkarendet vezetett be az intézmény adai, moholi és törökfalui részlegében, habár Ada község területén egyelőre nem jegyeztek koronavírusos megbetegedést – tudtuk meg dr. Balog András szülész-nőgyógyász szakorvostól, az intézmény igazgatójától.

Ada (Csincsik Zsolt felvétele)

Ada (Csincsik Zsolt felvétele)

– Kérjük a lakosságot, hogy csak végső esetben jöjjenek be az egészségházba! Az egészségügyi problémáik megoldása érdekében telefonon jelentkezzenek a választott orvosuknál vagy a mentőszolgálatnál, akik majd az esettől függően megtalálják a megfelelő megoldást. A súlyos sérülteket azonban azonnal fogadja a mentőszolgálat, amelynek tagjai természetesen szükség esetén házhoz is mennek – közölte az intézmény igazgatója.

– Tudatjuk a lakossággal, hogy a kórházak és a klinikák nem végzik a tervezett műtéteket és a kontrollvizsgálatokat, azokat későbbre halasztották. Az orvosi komisszió nem hitelesíti a beutalókat, és a betegszabadságokat sem hosszabbítja meg. A krónikus betegek állandó gyógyszereinek kiadása hosszabbítás nélkül is lehetséges a következő három hónapban. Értesítjük a kisgyermekes szülőket, hogy a védőoltás beadása folyamatos és kötelező, előtte azonban hívják fel a telefonon a választott gyermekorvosukat. Felhívjuk az emberek figyelmét, hogy Adán az egészségházban külön rendelőt nyitottunk a lázas és légzőszervi panaszokkal jelentkező betegek számára. A rendelő az udvar felől közelíthető meg, és tábla jelöli a helyét. A rendelő telefonszáma: 063/109-7776. Azok a személyek, akik a rendkívüli állapot bevezetése után lépték át Szerbia határát, és házi elkülönítést rendeltek el számukra, kötelesek a további utasítások céljából jelentkezni a nagykikindai járványügyi intézetnél az alábbi telefonszámokon: 062/883-3841, 062/883-3877. Az érintett személyekkel egy epidemiológus szakorvos veszi majd fel a kapcsolatot telefonon keresztül, itthon pedig a rendőrség ellenőrzi, hogy betartják-e a házi elkülönítés előírásait. Jelenleg az intézményünk minden orvosa és az egész személyzet teljes munkaidővel dolgozik, és várja a páciensek telefonhívásait – közölte az intézmény igazgatója. A páciensek az alábbi telefonszámon hívhatják az egészségház adai, moholi és törökfalui részlegét: Ada (024) 851-272 (0–24 óra), Mohol (024) 862-062 (7–19 óra), Törökfalu (024) 866-033 (7–14 óra), illetve a mentőszolgálat 194 (0–24 óra).