2024. május 10., péntek

Képesek vagyunk az összefogásra!

A VMSZ tisztségviselői a székvárosi képviselő-testületben is átadták jelöltlistájukat

Tegnap délelőtt a Vajdasági Magyar Szövetség Újvidéki Szervezetének képviselői a székvárosi önkormányzat épületében átadták a helyi választási bizottságnak a jelöltlistát, amelyet a szükséges 780 helyett jóval többen, 836-an támogattak aláírásukkal.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

– Azt hiszem, hogy az elmúlt napokban Újvidék magyarsága megmutatta, hogy képesek vagyunk erős összefogásra, és hogy rövid idő alatt összegyűjthetjük mindazokat az aláírásokat, amelyek a VMSZ önálló, újvidéki listájának az állításához szükségesek. Egyharmados listáról van szó, 27 jelölt nevével, ők mindannyian olyan emberek, akiket az újvidéki magyarság ismer, akik már évek óta tevékenykednek városunkban közösségünkért, magyarságunkért. Olyan kulturális és gazdasági szereplői városunk magyarságának, akik méltóan képviselik közösségünket, és ígéreteikhez híven az elkövetkező négy évben is ezt fogják tenni. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik aláírásukkal támogatták a listánkat – nyilatkozta a dokumentumcsomag átadása után Vicsek Annamária, a párt Városi Szervezetének elnöke. Bejelentette azt is, hogy folytatni kívánják mindazoknak a terveknek a megvalósítási folyamatát, amelyekbe már belekezdtek. Említést tett az újvidéki magyar tannyelvű oktatás megmaradására és megerősítésére tett törekvéseikről, akárcsak az új, második bölcsődei csoport beindításának a projektumáról.

Vicsek Annamária beszélt arról is, hogy azok a kulturális és egyházi intézmények, amelyek mostanáig is az itteni magyarságé voltak, és amelyekért a párt mostanáig is kiállt és harcolt, azok továbbra is figyelmük középpontjában maradnak. – Az elkövetkező időszakban befejezzük majd a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ felújítását, odefigyelünk majd Tiszakálmánfalva, Káty és Piros művelődési központjaira is, hiszen ezek is az újvidéki magyarságért tevékenykednek. – Az az emlékmű, amelyet az 1944–'45-ös ártatlan áldozatokért emelünk, az előttünk álló időszakban megvalósul, már az elkövetkező néhány hétben. Az április 26-a előtti kampányidőszakban olyan programokat szervezünk majd az újvidéki lakosságnak, amelyeken bemutathatjuk az elmúlt négy évben elért eredményeinket, akárcsak az elkövetkező négy évre vonatkozó terveinket – jelentette be a városi pártszervezet vezetője.

A lista átadása kapcsán Kiss Gyula listavezető is nyilatkozott, ő is a tervekről beszélt: – Örülök annak, hogy Újvidék polgárai ennyire nagy mértékben támogatták listánkat, és hogy ezzel lehetővé tették azt, hogy versenybe szálljunk az elkövetkező választásokon. Nagyon sok fejlesztési-építkezési projektumunk folyamatban van, ezeket a polgárok támogatásának köszönhetően be tudjuk majd fejezni. Úgy értékelnék, hogy az eddigi munkánk gyümölcsöző volt, csakis jó tapasztalataim vannak a városi vezetésben eltöltött időszakról. Hiszek abban, hogy az előttünk álló években is megvalósíthatjuk majd ugyanezt. Nagyon sok tervünk van, szeretnénk a közösség szolgálatában dolgozni tovább – nyilatkozta Kiss Gyula, aki jelenleg a VMSZ képviselő-testületi tagjaként vesz részt az önkormányzat munkájában. Bejelentette azt is, hogy pártja önállóan indul az önkormányzati választásokon, és hogy a koalíciós tárgyalásokat majd csak a szavazás után ejtik meg.