2024. április 27., szombat
ÓBECSE

Zsákok helyett konténerekbe kell szelektálni

Óbecse községben zárt konténerek váltják fel majd azokat a nejlonzsákokat, amelyekbe az újrahasznosítható háztartási hulladékot gyűjtötték eddig a polgárok.

A 200 sárga konténert Bácsföldváron, Mileševón, Dreán, Radičevićen és Pecesoron helyezik ki (Fehér Rózsa felvétele)

A 200 sárga konténert Bácsföldváron, Mileševón, Dreán, Radičevićen és Pecesoron helyezik ki (Fehér Rózsa felvétele)

A 200 sárga konténert Bácsföldváron, Mileševón, Dreán, Radičevićen és Pecesoron helyezik ki a hét folyamán, idővel pedig Péterréve és Óbecse is sorra kerül, ahol a társasházaknál már így működik a szelektív hulladékgyűjtés. Az 5,4 millió dinár értékű szemétgyűjtők az Ekostar Pak vállalat adománya. Nagyjából minden 10 házra jut majd egy-egy konténer.
– Mindegyik konténeren rajta van az, hogy mit lehet abba a konténerbe rakni, ilyenek a karton, a papír, a fólia, a PET-palackok, a nem visszaváltható üvegek, az üdítőitalos és sörös dobozok. Még nincs tapasztalatunk arról, hogy milyen gyorsan telnek meg ezek a konténerek, de amint félig megtelnek, mi ki fogjuk őket üríteni – jelentette ki Fejes Zoltán, a Tiszamente Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft. igazgatója.

A nemrég bevezetett szelektív hulladékgyűjtésben egyébként Pecesor és Mileševo polgárai jeleskednek, akiknek a zsákjába 90 százalékban valóban újrahasznosítható hulladék kerül, míg a többi településen ez az arány nem éri el az 50 százalékot.