2024. április 26., péntek

Soha nagyobb érdeklődés az EXIT iránt

A zenei fesztivált az idén július 9-e és 12-e között tartják meg Újvidéken, a 20. születésnapját ünneplő rendezvény iránt óriási az érdeklődés.

Huszadik születésnapját ünnepli az idén az EXIT fesztivál, óriási érdeklődés övezi a zenei rendezvényt, nagyobb, mint a korábbi években (Ótos András felvétele)

Huszadik születésnapját ünnepli az idén az EXIT fesztivál, óriási érdeklődés övezi a zenei rendezvényt, nagyobb, mint a korábbi években (Ótos András felvétele)

Soha ekkora érdeklődés nem volt még az EXIT iránt, mint az idén, a fesztivál napjaira a szállodákban, hostelekben és a magánszállásokban már most 97 százalékos a foglaltság.

Az EXIT csapata szerint ez nem is lenne annyira furcsa, ha az adatok júniusra vonatkoznának, de mivel még csak március első hetében járunk, új rekordról beszélhetünk. Főként, ha figyelembe vesszük az elmúlt két év szálláskapacitásainak a mutatóit. – Újvidéken a magánszállások befogadóképessége is emelkedő tendenciát mutat, a múlt években az EXIT-re látogatók főként ezeket vették igénybe, egyelőre most még akad némi szabad hely. Az újvidéki magánszállások tulajdonosainak egy része azonban már decemberben kiadta az ingatlanjait a fesztivál idejére – mondták az EXIT szervezői.

Marijana Stojšić újvidéki ingatlantulajdonos elmondta a Dnevnik napilapnak , hogy minden évben kiadják albérletbe lakásukat az EXIT idején, de ezt még soha sem sikerült két nap alatt megtenniük, mint az idén.

A hoteltulajdonosok többsége szintén elégedett az EXIT ideje alatt tapasztalható turistaáradattal, sokan azt mondták, hogy már alig maradt szabad kapacitás a fesztivál idejére.

Zorica Lukić, a Péterváradi várban működő egyik szálloda alkalmazottja elmondta, hogy minden évben teljes kapacitással működnek az EXIT ideje alatt, de az idén sokkal több az érdeklődő, mint az előző években.

A Köztársasági Statisztikai Hivatal adatai szerint júliusban érkezik a legtöbb turista Újvidékre.

Tihana Putin, az Újvidéki Idegenforgalmi Szervezet sajtófelelőse szerint az EXIT zenei fesztivál jelenti Újvidéken a turistaszezon csúcspontját, a vendégek főként a magánszállások iránt érdeklődnek.

Az idei EXIT-re a világ legnépszerűbb együttesei, előadói jönnek, nyáron itt lép majd fel többek között David Guetta, Tuga, DJ Snake, Metronomy, Sheck Wes, James Arthur, Fatboy Slim, Sepultura és Marky Ramone is.