2024. április 25., csütörtök
SAKK – SZABADKA

Kecskeméti vezet

Szabadka egyéni nyílt városbajnokságán eddig remekel a kevi Kecskeméti Árpád, megnyerte harmadik és negyedik partiját is, és egyedül áll az élen maximális pontszámmal. A 4. forduló rangadóját a tornyosi Nagy Attila és a tavankúti Nađ Heđeši Balind vívta, összecsapásuk döntetlennel végződött. Az élmezőnyhöz felzárkózott a szabadkai Mészáros Béla FIDE-mester, volt válogatott asztaliteniszező.

Fontosabb eredmények, 3. forduló:Nađ Heđeši–Solymosi 1:0, Ščepanović–Nagy 0:1, Kecskeméti–Jovanović 1:0, Mojzes–Mészáros remi, Kósa–Gabrić 0:1. 4. forduló: Nagy–Nađ Heđeši remi, Gabrić–Kecskeméti 0:1, Bicskei–Mojzes remi, Mészáros–Zvicer 1:0, Avram–Vranić remi. A pillanatnyi élcsoport: Kecskeméti 4, Nađ Heđeši, Nagy és Mészáros 3,5, Jovanović, Mojzes, Skenderović, Pajzer és Bicskei 3 pont stb.

FALUSI LIGA

Simonyi sikere

Vasárnap délután a zentai sakk-klub helyiségében rendezték meg a falusi liga egyéni küzdelmét, amellyel megemlékeztek a mintegy két hónappal ezelőtt elhunyt Ősz Szabó Ferencről, a liga elindítójáról is. A versenyen 23 játékos vett részt, és a kilencfordulós svájci rendszerben lebonyolított rapidtornát a várakozásoknak megfelelően Simonyi Zoltán FIDE-mester nyerte meg. A dobogós helyek szintén borítékolhatók voltak, Pacal Mihály a második, míg Solymosi András a harmadik helyen végzett.

A verseny élmezőnye: 1. Simonyi 8,5, 2. Pacal 7,5, 3. Solymosi 7 pont, 4. Smail Hrustanović és Zoran Davidović 5,5 pont stb.