2024. április 27., szombat

Foglalkoztatási támogatások Temerinben

Az önkormányzat és a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat két pályázatot tett közzé támogatások kiosztására magánvállalkozók számára, munkanélküliek és a nehezen munkába állók kategóriájába tartozók foglalkoztatására, valamint munkanélkülieknek önfoglalkoztatásra, azaz vállalkozás nyitására.

Temerin központja (Góbor Béla felvétele)

Temerin központja (Góbor Béla felvétele)

Az első pályázati felhívás lényege azoknak a magánmunkáltatóknak a támogatása, akik munkanélkülieket és nehezen munkába állókat szeretnének foglalkoztatni. Azok jelentkezését várják, akik a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat temerini irodájának nyilvántartásában szerepelnek.

Minden új, eddig munkanélküli foglalkoztatásáért a községi költségvetésből egyszeri támogatásként 130 ezer dinárt folyósítanak a munkaadónak. A támogatásban részesülő munkáltató köteles egy évig foglalkoztatni munkavállalóját. Támogatás legfeljebb három munkanélküli foglalkoztatásához igényelhető.

***

A másik pályázati felhívás önfoglalkoztatási támogatásra vonatkozik, azok a munkanélküliek számára, akik ugyancsak szerepelnek a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat temerini kirendeltségének nyilvántartásában, és elvégezték az önálló tevékenység végzéséhez szükséges tanfolyamot. Az egyszeri támogatás összege számukra 160 ezer dinár. A támogatásban részesülők kötelesek bejegyzett tevékenységet folytatni és fizetni a közterheket, legkevesebb egy évig. Mindkét pályázatra jelentkezni az előirányzott keretösszeg erejéig lehet.