2024. április 24., szerda

Az eddigi leghangulatosabb iskolabál

Adán 850 000 dinárt gyűjtöttek az ötödik alkalommal megtartott jótékonysági rendezvényen

Kiváló hangulatban zajlott és eredményesen zárult a hétvégén Adán a Park Hotelben a Hope For School civil szervezet által immár ötödik alkalommal megtartott jótékonysági iskolabál, amelyen 850 000 dinárt gyűlt össze az adományokból, a belépőjegyekből és a tombolából a helyi Cseh Károly Általános Iskola megsegítésére.

Az idei jótékonysági iskolabál az eddigi leghangulatosabb volt az összes közül a vendégek visszajelzései szerint – tudtuk meg Fehér Noémitől, aki Apró Tímárral, Kozma Zsuzsannával és Nataša Karanjaccal közösen szervezi már a kezdetektől a jótékonysági rendezvényt. Elmondta, hogy a Bodros tamburazenekar fellépése nagyon jól megalapozta a bál hangulatát, amelyet a bált megnyitó nyolcadik osztályos vizsgabálozó diákok keringője csak tovább fokozott, hiszen a közönség nagy része is felállt keringőzni. Ezt követően az adai Homokóra együttes tett meg mindent a jó hangulatért, végezetül pedig a szabadkai Night Cruisers Band zenekar adott kétórás koncert, amit mindenki nagyon élvezett.

– A jótékonysági iskolabálon ismét 850 000 dinárt sikerült összegyűjteni, amivel természetesen elégedettek vagyunk. Kétszázötven vendég jelent meg a bálon. A résztvevők nagyon sok tombolát vásároltak. A tombolatámogatóinknak köszönhetően biztosan vonzóak voltak a tombolanyeremények, így sikerült szép összeget összegyűjteni, valamint a támogatók utaltak át pénzt, többé-kevésbé annyit, amennyit szoktak. Az idei bálon körülbelül ugyanakkora összeg gyűlt össze, mint a korábbi években egy-egy alkalommal. Az idén a diákok szülei közül is talán többen eljöttek bálba. Sikerült őket aktivizálni azon a téren is, hogy segítettek az iskolának vásárolt függönyök és függönytartók felszerelésében. A bál bevételének felhasználásáról megint egyeztetünk az igazgatóval, a tanárokkal és a szülőkkel, és kitaláljuk, hogy mi lenne a leghasznosabb, illetve mire van a legnagyobb szükség, amit ebből a pénzből meg tudunk venni – magyarázta Fehér Noémi, aki köszönetet mondott Ada község önkormányzatának és Bilicki Zoltán polgármesternek, valamint az összes többi támogatónak, akik öt éve rendületlenül és önzetlenül támogatják a kezdeményezésüket, ugyanis – mint mondta – az, hogy sokan hajlandók időt, energiát és pénzt szánni erre az ügyre, megerősíti őket abban, hogy van értelme a jótékonysági iskolabálnak, amelyet éppen ezért a következő években is szeretnének megszervezni.