2024. április 27., szombat

Ne ünnepnapokon, ne a vakációban, ne szombaton

Hétfőig küldhetik el az intézmények a pótlási tervet a titkárságnak
Nyilas Mihály tartományi oktatásügyi titkár (Fotó: Ótos András)

Nyilas Mihály tartományi oktatásügyi titkár (Fotó: Ótos András)

Pénteken véget ért az influenza miatti iskolaszünet, hétfőn újra elkezdődött a tanítás. A szünet miatt elmulasztott tanítási napok pótlásáról az intézmények maguk dönthetnek, a pótlási terveket jövő hétfőig kell elküldeniük a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság részére – tudtuk meg Nyilas Mihály tartományi oktatási titkártól. Hozzátette, hogy a titkárság ajánlása az, hogy az elmaradt tanórák pótlása tanítási napokon történjen:

– Azt javasoljuk, hogy a pótlás ne ünnepnapokon, ne a vakációban legyen, és a szabad szombatok is megmaradjanak. Ezek helyett inkább a rövidített órákat és a tanításai napok hosszabbítását ajánljuk az intézményeknek. A tavalyi év tapasztalatai alapján is azt látjuk, hogy ez a legjobb módja a pótlásnak. Hogy ezt az ajánlást elfogadják-e, az már az iskolákon múlik, a pótlás az ő terveik alapján fog történni.

Hozzátette, hogy azok az oktatási intézmények, amelyek már elküldték a titkárság számára a pótlási tervüket, az ajánlások figyelembevételével rövidített órák, illetve meghosszabbított tanítási napok segítségével irányozzák elő a tanítási napok pótlását.