2024. április 24., szerda

Kihagyott alkalmak sorozata

Dušan Lajović Rióban és Miomir Kecmanović Delray Beachben egyformán veszítették el a 2. forduló meccsét. Mindkét szerbiai két játszmában bukott el, holott valamennyi játékrészben előnyben voltak, de minden kínálkozó lehetőséget kihagytak.

Lajović az olasz Lorenzo Sonego ellen az első játszmában az 5:3-ért adogatott, a másodikban pedig 3:0-ra vezetett, mégis alulmaradt. Kecmanović a francia Ugo Humbert-rel szemben az első játszmában 4:2-re húzott el, a másodikban 6:5-nél a játszmáért adogatott, majd a rövidítésben is kihagyta a 4:2-es vezetést.

A nap meglepetését a fehérorosz Jegor Heraszimov okozta a belga David Goffin feletti diadallal.

Rióban az első kiemelt osztrák Dominic Thiem bejutott a negyeddöntőbe, ami azért érdemel figyelmet, mert ha az este kimondott esélyesként győzött az olasz Gianluca Mager ellen is, a ranglistán megelőzte Roger Federert, és egyéni csúcsot döntve feljutott a harmadik pozícióra.

A jövő héten újra pályán lesz a ranglista első két helyezettje. Novak Đoković Dubajban, Rafael Nadal Acapulcóban az első kiemelt. A szerbnek elődöntő kell, hogy a spanyol eredményeitől függetlenül megőrizze a ranglista első helyét.