2024. április 26., péntek

Terjeszkedik a Tim-Cop Temerinben

A 11,8 millió eurós befektetésért a község 126 ezer eurós támogatást nyújt

Az Állami Segélyeket Ellenőrző Bizottság engedélyezte Temerinben egy 36,265 négyzetméternyi kiépítetlen telek ellenszolgáltatás nélküli elidegenítését, mintegy 11,8 millió eurós befektetés megvalósítása céljából a Tim-Cop cég számára – tette közzé az említett bizottság.

A Vajdasági Rádió és Televízió hírösszefoglalója szerint az ellenszolgáltatás nélküli elidegenítés közvetlen megegyezéssel a Tim-Cop munkatervezetének részét képezi. A cégnek az a célja, hogy a termelési kapacitásait kiterjessze az elektromos szekrények, szélturbinák és az elektromos motorok számára gyártott fémburkolatok termelésére.

A támogatásként adott földterületet Temerin község biztosítja, a befektetőnek pedig kötelessége, hogy 2024 végéig 20 ezer négyzetméteren létesítményeket építsen ki. A beruházási tulajdon nem lehet 5 millió eurónál nagyobb értékű, emellett a Tim-Com kötelezettséget vállalt, hogy 2022-ig legkevesebb 188 munkást foglalkoztat meghatározatlan időre. A Tim-Cop cég évről évre 695,6 millió dináros kereskedelmi növekedést jegyez, ami 2017 és 2019-ben mintegy 1 milliárd dinárra rúgott. A Köztársasági Adóhivatal becslése szerint a támogatásként adott telek értéke 126 ezer eurót ér, a 11,8 millió eurós befektetésből pedig mintegy 6 millió eurót különféle létesítmények építésére fordítanak.