2024. április 26., péntek
ÖKÖLVÍVÁS

Belgrádban a 2021-es világbajnokság!

A Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (AIBA) végrehajtó bizottsága Budapesten tartotta meg azt a rendkívüli ülését, amelyen a 2021-es világbajnokság három potenciálisan rendező országa, Szerbia, India és Panama bemutatta pályázatát. A belgrádi pályázatot Nenad Borovčanin, a Szerbiai Ökölvívó-szövetség elnöke mutatta be, s a jelenlévőket hamar meggyőzte, hogy a szerb főváros a legjobb jelölt erre a rangos eseményre, így a jelenlévők egyhangúlag Belgrádnak adtak bizalmat.

Emlékeztetőül, ebben a sportágban 1978-ban már tartottak Belgrádban világbajnokságot, s az akkor a jugoszláv boksz csúcspontja volt, hiszen versenyzőink hat ezüstöt (Fazlija Šaćirović, Bratislav Ristić, Memet Bogujevci, Miodrag Perunović, Tadija Kačar, Slobodan Vujković) és egy bronzot (Slobodan Kačar) szereztek. Jugoszlávia egyetlen világbajnoki titulusát 1974-ben a pulai Mate Parlov szerezte félnehézsúlyban.

A szerb szövetség fiatal elnöke elmondta, szervezőként a két legenda egyike, Evander Holyfield vagy Roy Jones Jr. érkezését várják majd a vb-re, de Borovčanin nagyon szeretné, ha Sylvester Stallone, azaz Rocky is megtisztelné az eseményt.