2024. május 10., péntek

Bajban a rokkantnyugdíjasok

Székház nélkül maradhat az 1700 főt számláló egyesület (illusztráció: pixabay.com)

Székház nélkül maradhat az 1700 főt számláló egyesület (illusztráció: pixabay.com)

Tetemes adósságokkal szembesült a Rokkant Dolgozók Községi Egyesülete. Fél évszázados eredményes munka után odáig jutottak, hogy a tartozások fejében meg kell válniuk a városközpontban álló székhelyüktől, otthonuktól. Az egyesületre számos változás vár, akárcsak a falusi tagozatokra, de az új vezetőség igyekszik megnyugtatni az 1700 főt számláló tagságot, hogy nyugdíjbiztosításukat továbbra is az egyesület révén valósítják meg, és jogaik szemernyit sem csorbulnak.

Az egyesületet az utóbbi 15 évben vezető személy lemondását követően tavaly kétszer is új elnököt választottak, aki az első fél év után ugyancsak lemondott. Az aktuális vezetőség nagyra tartja a korábbi elnök másfél évtizedes munkáját, de sajnos ebbe beleesik a 2016-os esztendő is, amikor egymást követően, különböző alapokon több millió dináros adósságokra derült fény. Az egyesületnek nincs módjában ezeket törleszteni. Próbálták a székházuk egy részét eladni, de nem jártak eredménnyel.

Az új vezetőség most fölkínálta a helyi önkormányzatnak a székhelyéül szolgáló reprezentatív épületet, hogy az megmaradhasson a város tulajdonában. Egyben fölvetette a felelősség kérdését is, hiszen fölmerült a hanyag kezelés gyanúja.