2024. április 23., kedd

Nagyszülők a mai világban

Szerdán kezdődött el a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ hetedik Nagyszülők online című informatikai képzése, amelyet harmadszor vezet Pletikoszity Balázs, a Svetozar Marković Gimnázium informatikatanára.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– A képzések során én is sokat tanulok. Ha idősekről van szó, fontos a türelem, mert lassúbb tempóban dolgozunk, mint a diákokkal, és többször mutatkozik igény az ismétlésre. A cél, hogy az idősebbek is önállóan tudják használni a számítógépet, megismerjék egyebek közt az elektronikus levelezés és a Skype-olás lehetőségeit. Természetesen felhívom a figyelmüket a világháló esetleges buktatóira is, ami például a megosztásokat illeti – tudtuk meg Pletikoszity Balázstól.

Kollár Országh Tünde résztvevő szerint nagy szükség van erre a képzésre.

– A barátnőm által jelentkeztem, még munkaviszonyban vagyok, de szeretném jobban elsajátítani a számítógépezést. Akárcsak az okostelefonok, ez is hozzátartozik az élethez, enélkül jóformán nem is működik a mai világ. Úgy gondolom, hogy számítógépes tudással jobban boldogulok az életben, például repülőjegyet is foglalhatok online – mondta Kollár Országh Tünde.