2024. április 25., csütörtök
NAGYBECSKEREK

Új ultrahangos készüléket kapott a közkórház

A nagybecskereki közkórház az Igazságügyi Minisztérium bűnvádi eljárások elhalasztásából származó pénzeszközeire kiírt pályázatából öt millió dinár segélyt kapott a Közép-bánáti körzet egészségügyi ellátásának javítására. A készülék a radiológiai osztályon található, de a neurológusok számára is rendelkezésre áll.

Dr. Dragan Derikrava, a neurológiai osztály vezetője elmondta, az új készülék a radiológiai és a neurológiai osztályon fog szolgálni, ahol egyes betegségek diagnosztizálásához használják majd.
– Sokat jelent számunkra, mivel csökkenti a várólistákat. A szükségletek meglehetősen nagyok, mivel a vizsgálat során sok olyan beteggel találkozunk, akiknél, bár mentesek a súlyosabb tünetektől, a nyaki artériák magas fokú beszűkülése miatt már sürgősen kell reagálni, hiszen fennáll az agyvérzés veszélye – mondta a neurológiai osztály vezetője. Hozzátette, a nyak artériájának vizsgálata mellett a készülék a belső szervek vizsgálataira és szívvizsgálatokra is alkalmas.

Derikrava szerint a készülék segítségével a kórházban fekvő betegeken kívül napi tíz-tizenkét pácienst is kezelni tudnak majd.