2024. április 27., szombat

Nagybetűs milánói derbi

Kapufák, dulakodás és hat gól: ez volt a milánói derbi! (Fotó: Beta/AP)

Kapufák, dulakodás és hat gól: ez volt a milánói derbi! (Fotó: Beta/AP)

A szezon egyik legjobb meccsét láthatta a Giuseppe Meazza közönsége a Serie A 23. fordulójában a milánói derbin, ahol az Inter 4:2 arányban nyert a Milan ellen. A Milan az elmúlt hetekben remek formát mutatott, Antonio Conte Interje pedig egy kisebb hullámvölgyből próbált kimászni. A Juventus Verona elleni botlásával a Nerazzurrinak adott volt a lehetőség, hogy a tabella élére álljon. Ennek ellenére az Ibrahimovićtyal felálló Rossoneri kezdett jobban: az első félidőben előbb Çalhanoğlu találta telibe a kapufát, majd Rebić és Ibrahimović is bevette a rivális kapuját. A szünet után gyorsan elillant a Milan előnye. Brozović gyönyörű kapáslövéssel szépített, két perccel később Vecino gólja már az egyenlítést jelentette. Pioli legénysége kihagyta helyzeteit, az Inter pedig Stefan de Vrij találatával megfordította a derbit. A három pont kérdése végig nyitott maradt, a mindent eldöntő gólt Lukaku fejelte a 93. minutumban. A Lazio minimális arányban legyőzte a Parmát, így a táblázaton 23 játéknap után az Inter 54 ponttal és jobb gólkülönbséggel az élen áll, második szintén 54 ponttal a Juventus, harmadik a Lazio 53 egységgel.

Rangadóból Németországban és Franciaországban sem volt hiány. A Bundesliga 21. fordulójában a müncheni Bayern és a Leipzig feszült egymásnak. Az összecsapás tétje a bajnoki elsőség megszerzése volt, de hiába a folyamatos bajor nyomás és hiába a kiváló lipcsei ellentámadások, a meccs gól nélküli döntetlennel ért véget. Németországban a címvédő Bayern 43, a Leipzig 42, a Borussia (D) és a Borussia (M) pedig 39 pontos.

Franciaországban a PSG 3:0-nál lezártnak tekintette a Lyon elleni tusát, de a vendégek a második félidőben bő 5 perc alatt feltámadtak, s egy gólra megközelítették a fővárosiakat. Tuchel fiai tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Cavani góljával lezárták a meccset, 4:2-vel teljesítve a kötelező feladatot.

A La Ligában a Barcelonának kötelező volt a győzelem a Betis otthonában: a sevillai együttes kétszer is vezetett a címvédő ellen, de a katalánok mindkétszer felálltak, sőt 3:2-re megfordították a meccset, így ragadnak a listavezető Real Madridra.