2024. április 27., szombat

A meseillusztrációktól a könyvajánlókig

Adán ünnepélyesen kihirdették a könyvajánló-pályázat végeredményét

Az adai Szarvas Gábor Könyvtár idén is könyvajánló-pályázattal ünnepelte a magyar kultúra napját, amelynek alkalmából csütörtökön délben a könyvtár olvasótermében kihirdették az Olvasásra fel! elnevezésű könyvajánló-pályázat végeredményét az adai és a moholi óvoda, általános és középiskola díjazott növendékeinek és diákjainak, valamint megjutalmazták a 2019-es évben legtöbb könyvet kölcsönző gyermek és felnőtt olvasót. Az ünnepségen Barna Kolozsi Valéria könyvtárigazgató és Horvát Csilla könyvtáros köszöntötte a megjelenteket.

Az Olvasásra fel! elnevezésű pályázat díjazottjai (Csincsik Zsolt felvétele)

Az Olvasásra fel! elnevezésű pályázat díjazottjai (Csincsik Zsolt felvétele)

– Hetedik alkalommal ünnepli könyvtárunk a magyar kultúra napját az Olvasásra fel! elnevezésű könyvajánló-pályázat eredményhirdetésével. A pályázattal az elsődleges célunk az olvasás népszerűsítése és a véleményformálás ösztönzése. A mai eredményhirdetésre meghívtuk azokat az olvasókat is, akik rendszerünk szerint a legszorgalmasabb olvasóink. A felnőttrészlegről Mészáros Katalin, a gyermekrészlegről pedig Gordos Emese kölcsönözte a legtöbb könyvet 2019-ben. Az Olvasásra fel! pályázatra összesen 72 fiatal alkotótól érkezett pályamunka – közölte Horváth Csilla, majd kihirdette a végeredményt.

A pályázaton az óvodás korosztály és az elsős diákok meseillusztrációval vehettek részt, a pályamunkákat Barna Kolozsi Valéria szobrász, képzőművészet szakos tanár, valamint Horváth Csilla és Körtvélyesi Bűn Enikő könyvtáros bírálta el. Az alsós korosztály három meseajánlóval indult, amelyeket a könyvtárosok, Horváth Csilla, Körtvélyesi Bűn Enikő, Morvai Nagybali Tamara és Rigó Pál Zsófia értékeltek. Akárcsak a felsős és középiskolások kategóriáját, ahol a diákok három különböző irodalmi alkotás ajánlójával jelentkezhettek a pályázatra.

A díjazottak: óvodás és elsős korosztály – a Csipet-csapat óvoda növendékei Sóti Éva óvónő vezetésével és a Mókuska csoport növendékei Muzslai Tünde óvónő irányításával, valamint a Cseh Károly iskola 1. b osztálya Bajúsz Zsuzsanna tanítónő közreműködésével; alsós korosztály – 1. díj: Göblös Gergő, 2. díj: Török Szanja, 3. díj: Józó Viktória, Pander Kata, valamint különdíjban részesült a Cseh Károly iskola 3. e osztálya; felsős korosztály – 1. díj: Ceglédi Heléna, 2. díj: Vámos László, Nagy Leona, 3. díj: Tóth Dalma, Gordos Beáta; középiskolás korosztály – 1. díj: Subotić Маrtina, 2. díj: Körtvélyesi Kitti.